Het vlaggenschip van de jeugdopleiding, UVS JO19-1 uitkomend in de 4e Divisie is inmiddels 2 maanden onderweg in het nieuwe seizoen. De bekerpoule werd winnend afgesloten, maar het was duidelijk dat het spel, zo vroeg in het seizoen, nog wat te wensen overliet. De competitie-opening was goed (winst tegen Voorschoten), gevolgd door 2 onnodige nederlagen. In de thuiswedstrijd tegen DHC (3-0 winst) en de 1e ronde van de beker tegen ASC (10-0) was duidelijk een stijgende lijn zichtbaar.

Afgelopen zaterdag stond de op papier lastige uitwedstrijd bij RKDEO in Nootdorp op het programma. De dit seizoen op het oude nest teruggekeerde trainer, Kevin Krishan, stuurde een aanvallend ingestelde ploeg het veld in. Vanaf het 1e fluitsignaal waren de intenties van de Leidse ploeg duidelijk. RKDEO werd op eigen helft vastgezet en UVS voerde het tempo op. Duels werden gewonnen, de bal ging snel rond en met veel positiewisselingen werd RKDEO teruggedrongen. Na een aantal minuten mocht Jesper vanaf de rechterkant aanleggen voor een vrije trap, die de bal wel heel lekker in de winkelhaak krulde (0-1). Deze droomstart gaf UVS duidelijk vleugels, want even later was het Boy die vanaf de linkerflank spits Sjors bediende en met een knappe kopbal de 0-2 kon aantekenen. UVS was heer en meester de 1e helft en kon voor rust de voorsprong uitbreiden. Sjors werd vanuit het middenveld weggestoken, legde de bal breed op Sieb die verwoestend kon uithalen; 0-3. Na rust begon RKDEO wat opportunistischer te spelen, maar tot kansen leidde dat niet. UVS bleef goed vanuit de organisatie spelen en kwam in de 2e helft niet meer in de problemen. Eindstand 0-3.

Door deze overtuigende zege stijgt UVS O19 naar plek 4 op de ranglijst. Het is duidelijk dat er voldoende rek in deze spelersgroep zit. Zaterdag stonden maar liefst 9 1e jaars A-junioren in de basis, die de gehele jeugdopleiding bij UVS hebben doorlopen. Komende weken zal moeten blijken of deze gretige en talentvolle UVS-ploeg mee gaat doen om de bovenste plaatsen, maar dat er wat moois groeit in de groep is wel duidelijk.

Zaterdag 2 november a.s. de streekderby thuis tegen Ter Leede, aanvang 12.15 uur op het hoofdveld in de Kikkerpolder. Komt dat zien!

EergisterenUVS zoekt jeugdtrainer voor de Jo13-1
4 dagen geledenSluit je aan bij onze talentvolle JO11-1 groep!
2 weken geledenUVS Meiden Voetbalmiddag op 31 maart