Op een nu al historische 3 oktober trad UVS JO19-1 in Koog aan de Zaan aan tegen KFC. Vooraf was lastig in te schatten hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen. KFC had uit de 2 eerste wedstrijden 3 punten verzameld. Een overtuigend verlies tegen Foresters (0-4) werd gevolgd door een prima overwinning tegen Hillegom (1-4).

Reden te meer om geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. De scoringsdrift van Boy Tetteroo (5 goals!) tegen Ter Leede was ook de trainer van de Leidse hoofdmacht niet ontgaan en zo was het dat Tetteroo deze zaterdag werd afgestaan aan UVS -1.

De twijfels of UVS weer tot scoren zou komen waren snel ongedaan gemaakt. Al binnen 2 minuten lag de bal via Sieb Rutgers in de touwen 0-1. Dit was het eerste akkoord van een swingend doelpuntenfestijn in de 1e helft. UVS had kans op kans en zag, de vele gemiste kansen ten spijt, in de rust een 0-4 ruststand op het scorebord staan. Jesse Hulters ( hoog in het dank van het doel) en Bjorn van Stigt en Fabian Platteel (beiden op aangeven van Sjors Hermsen) waren de doelpuntenmakers.

Gevreesd werd dat KFC getergd uit de kleedkamers zou terugkeren. Niets bleek echter minder waar….. Terwijl een deel van de staf het veld nog niet had bereikt stond ook de 0-5 al op het bord. Abdelkarim Maatoug was deze keer de man die het net wist te vinden. Een geconcentreerd UVS JO19 speelde de wedstrijd volwassen uit. Sieb Rutgers liet daarbij nog van zich spreken met een puntgave hattrick.
UVS had al relatief vroeg inde wedstrijd zijn wissels verbruikt. Het werd daarom nog even spannend of de blauwwitten met elf man op het veld zouden bleven staan na 2 blessurebehandelingen aan Leidse kant. Gelukkig kon iedereen het einde van de wedstrijd halen en zo kon de sterk spelende Jasper Potjewijd constateren dat er geen tegentreffers hoefde te worden geincasseerd.

Volgende week zal het even wennen zijn zonder het enthousiasme van het Leidse thuispubliek. UVS treed dan aan tegen Purmersteijn.