UVS moest geduld houden en dat werd beloond. In Bleiswijk bleef het lang 0-0 op bezoek bij Soccer Boys, maar met een rake kopbal zorgde Mart Spierdijk voor Leidse euforie. De glimlach werd nog groter toen bleek dat Vitesse Delft en HVC’10 verloren hadden. De ploeg van Kevin Krishan moet, normaal gesproken althans, nu enkel nog definitief zien af te rekenen met DSO. Die ploeg komt onder meer nog naar de Kikkerpolder.

Eenvoudig ging het niet voor de nummer 1 tegen het op de voorlaatste plaats bivakkerende Soccer Boys, zo zag ook linksback Jeffrey van Kempen. ,,Liever win je wat ruimer, maar de drie punten tellen. We kwamen heel moeizaam in ons vertrouwde spel en dat had te maken met het veld en een tegenstander die er bovenop zat. Zij knokken natuurlijk voor elk punt om het vege lijf te redden dus we snapten dat we er niet zomaar even over heen zouden walsen. Je moet echter wachten op je kansen, want die komen vrijwel altijd. Wanneer die dan een minuut of tien voor tijd valt, is er opluchting en tevredenheid. Niet alles hoeft mooi. En gezien de andere uitslagen hebben we weer goede zaken gedaan.”

De hoekschop die vooraf ging aan het doelpunt werd genomen door Van Kempen. Hij kreeg dus een assist op zijn naam, maar is sowieso bezig aan een ijzersterk seizoen. ,,Door Corona is het allemaal wat minder snel gegaan, maar ik heb mijn plekje veroverd. Ik denk dat ik ben meegegaan in het spel van de ploeg en dan merk je dat je beter wordt. Misschien is dit dan de definitieve doorbraak in het eerste elftal. Het zou prachtig zijn als er dan ook nog een kampioenschap uitrolt. We bekijken het echter van week tot week. Te ver vooruit kijken heeft geen zin. Zelf blijven winnen en verder zien we wel of DSO daar ook toe in staat blijft.”

Na de 0-1 kon Soccer Boys overigens geen vuist meer maken. ,,Nee, niet echt. Wij hadden wellicht zelfs kunnen uitlopen, maar het liep niet voortreffelijk. De laatste pass kwam niet aan, de verkeerde keuze werd gemaakt en meer van dat. Zo’n middag was het dus. Maar goed, we hebben geen averij opgelopen en gaan ons nu opmaken voor DoCoS. Een leuk vooruitzicht.”

Afbeelding

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, Sloos, Spierdijk, Verlaan, Van Kempen, Leugering, De Roy van Zuydewijn, Van Vliet, Dubbeldeman, Tavilla, Tetteroo.

Afbeelding

Klik hier voor de statistieken, het verloop van de wedstrijd en nog meer

Verslag van:

Leidenamateurvoetbal, voetbal leidse regio | amateurvoetbal uit de regio  Leiden
GisterenStan Spies maakt overstap van Foreholte naar UVS
EergisterenUVS geeft niet thuis tegen Kagia
1 week geledenNabeschouwing HVV vs UVS