Door lichamelijke ongemakken was Frans Heemskerk de afgelopen Algemene Ledenvergadering van UVS niet aanwezig om in het zonnetje gezet te worden met zijn 75-jarig jubileum als lid.

Twee leden van de archiefgroep hebben recent namens het bestuur de honneurs waargenomen met een bezoekje thuis bij deze 97-jarige oer-UVS’er, die nog steeds zelfstandig woont in de Merenwijk.  Frans werd verrast met een speciaal geschenk met inscriptie en een mooie bos bloemen. Het werden voor Fred Beerenfenger en Simon van Meijgaarden een paar gezellige uurtjes, waarin Frans op enthousiaste wijze vertelde dat hij nog steeds een betrokken UVS’er is en graag op de hoogte blijft van de resultaten van het eerste elftal. Op zaterdagmiddag is het vaste ritueel dat buurman Andries Riezenkamp (86!) en in bezit van een PC de uitslag van UVS rond kwart voor vijf bij Frans komt melden. 

In 1949, toen al 22 jaar, werd Frans lid toen hij bij secretaris Henk Laman zijn aanmeldingsformulier bracht inclusief de vijf noodzakelijke handtekeningen van UVS leden. Tegen betaling van vijf gulden kreeg hij vervolgens een blauw-wit shirt. Via het zesde elftal maakte hij via het vierde en derde team een kortstondige opwachting in het eerste elftal. En hoewel het lichaam inmiddels wat mankementen vertoont, blijft het geheugen ijzersterk. Als hij de kampioensfoto van het vierde elftal, begin van de vijftiger jaren vorige eeuw, onder ogen krijgt, worden zonder hapering de namen van alle spelers vlotjes genoemd. 

Frans was bijzonder ingenomen met de aandacht en onder dankzegging beloofde hij dat het geschenk met inscriptie ’75 jaar lid UVS’  een ereplaats gaat krijgen in zijn huiskamer.   

Het bestuur

Frans Heemskerk (l) ontvangt van Fred Beerenfenger de geschenken
Kampioensfoto vierde elftal met Frans Heemskerk knielend in het midden
3 dagen geledenVoortgang renovatie bij UVS
7 dagen geledenSchilder en onderhoudsbedrijf Sloos nieuwe sponsor UVS
1 week geledenWaarom lid worden van UVS?