Het oefenduel op de Kikkerpolder tussen UVS en hoofdklasser FC Rijnvogels werd pas laat in de tweede helft beslist door ‘Katwijker’ Julian Dobbe, die eerder uitkwam voor DOSR. Vooral in de eerste helft konden de Leidenaren uitstekend partij geven tegen de kustbewoners in het aantrekkelijke duel.

Hoewel de bezoekers in de eerste helft wat meer aan de bal waren was de eerste kans voor de thuisclub. Bart van der Weijden  zette vanuit een omschakelmoment Isi Adima voor Sven IJzendoorn, maar de aanvaller schoot hard over. Vervolgens hield UVS-doelman Delano Kloos met twee knappe reddingen zijn doel vooralsnog  schoon.  Bij de bezoekers was het vooral middenvelder Brian Thong die zijn ploeggenoten regelmatig met bruikbare ballen bediende.

Al vrij vroeg in de wedstrijd moest Luc van der Plas wegens een blessure het strijdtoneel verlaten waardoor Sven Verlaan plots tegen zijn ex-teamgenoten mocht aantreden. De kansen waren verder spaarzaam, al kreeg Roy van Leeuwen tien minuten voor rust een opgelegde kans om de Katwijkse ploeg op voorsprong te schieten. Kort daarna kreeg Maarten Reyneveld de kans op de openingstreffer. De Leidse doelman, die de concurrentie moet aangaan met de nu nog geblesseerde Niels van den Burg, redde beide keren voortreffelijk.

FC Rijnvogels, met een compleet ander team in de tweede helft, werd naarmate de wedstrijd vorderde dominanter. De pijp liep langzaam leeg bij de blauw-witten. Het wachten was op de openingstreffer van de Katwijkers. In de zeventigste minuut was het zover. Dobbe scoorde na een fraaie combinatie de 0-1. Na de treffer, en de nodige wisselingen aan Leidse kant, waren de bezoekers de bovenliggende partij. Uitstekend keeperswerk van de Leidse sluitpost voorkwam een grotere achterstand. Zo eindigde het aantrekkelijk duel voor een kleine honderd toeschouwers in de kleinst mogelijke zege voor de hoofdklasser. Tweede trainer Henk Brandt vond het een ‘mannelijke pot’ en was gezien het spel in de eerste helft zeker tevreden.

Boris Müller heeft tijdens de bovengenoemde wedstrijd zijn kuitbeen gebroken. Wij wensen Boris veel sterkte met zijn herstel.