Anderhalve week geleden is de zaterdag selectie van UVS aan het 1e blok van de voorbereiding begonnen. Zaterdag 10 juli ging UVS met 18 spelers richting hoofdklasser TAC’90.

Spelers en staf UVS

Spelers
Niels van der Burg (K), Wesley Kerkvliet (K), Raul Dubbeldeman, William van Vliet, Abdelkarim Maatoug, Jesse Hulters, Sven Verlaan, Jasper Potjewijd, Miike Hensing, Axel Pison, Tomas Tavilla, Daan Dekker, Enrico Geus, Jim Brugman, Jeffrey van Kempen, Ruben Leugering, Lars Verlaan, Thijs de Roy van Zuydewijn

UVS begon sterk aan de wedstrijd en pakte het initiatief. Na een minuut of 20 komt UVS ook terecht op een 0-1 voorsprong door een fraaie aanval en goal van Thijs de Roy van Zuydewijn. Vlak daarna krijgt UVS de 1-1 om de oren door een bal die uit de kluts voor de voeten van een TAC’90 speler valt en die deze goed binnenschiet. 15 minuten voor rust wordt een een onbegrijpelijke penalty gegeven aan TAC’90 en komt UVS tegen de verhouding in op een achterstand. UVS blijft strijdvaardig en komt verdiend op 2-2 voor rust door een mooie aanval over de rechterkant en dito goal van Tomas Tavilla die een paar minuten daarvoor nog op de lat schoot.

Na rust een sterke start, wat resulteert in vele kansen. Helaas worden deze niet benut. UVS maakt nog wel de 2-3 maar die goal wordt afgekeurd. Een nuttige oefenwedstrijd waarbij de staf zaken terug heeft gezien waar de afgelopen periode op is getraind.

Trainer Kevin Krishan na de wedstrijd: Ik heb een elftal gezien met veel energie en een sterk voetballend UVS, een goede basis om hier op door te pakken. De spelersgroep verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel!

Zaterdag 7 augustus Voorschoten’97 – UVS 14:30 uur