UVS JO13-1 – De Foresters JO13-1

Het was zaterdagochtend nog mistig op het UVS-terrein – Kikkerpolder 1 toen beide ploegen begonnen aan de warming-up.

De Foresters waren nog ongeslagen in de competitie. Een gelijkspel tegen AFC ’34 en winst tegen FC Lisse. Een beduchte tegenstander dus.

De Foresters zette vanuit het eerste fluitsignaal goed druk en dit resulteerde vaak in balverlies bij UVS. De goed spelende achterhoede haalde meerdere malen de angel uit de aanval. De achterhoede was eigenlijk weer compleet na wekenlange blessure van Jozua.

Toch was het UVS die de eerste kansen mocht aantekenen. Enkele corners waren er nodig om op 1-0 te komen. Het middenveld was ook een stuk stabieler t.o.v. de wedstrijd tegen ARC. Dit zag je aan de balvastheid, het terug veroveren van de bal en passing naar een medespeler. De Foresters waren na die 10 minuten eigenlijk alleen aan het verdedigen. De achterhoede en middenveld waren scherp !

De 2e helft begon UVS met enkele verse krachten op het veld. Krachtverdeling was gelijk aan de 1e helft. Wel toonde er enkele haarscheurtjes in de achterhoede. Desalniettemin kwam UVS op een nette 2-0 voorsprong.

Toch was het De Foresters die toch de aansluiting vonden na een moment van onoplettendheid van de verdediging.Verder is UVS Leiden niet in de problemen gekomen. En de enkele kansen die zij kregen werden netjes gepakt door de keeper.Uitslag : 2-1