Voor UVS stond de zoveelste finale op het programma. Bij winst uit tegen CVV Berkel zou die schaal weer meer binnen handbereik komen. De nasmaak moet wrang zijn geweest voor de Leidenaren na het verlies (3-0). Het betekent voor de Leidenaren de derde nederlaag van het seizoen. Daarnaast kwam DSO dankzij een geflatteerde 6-2 zege op Westlandia weer terug in de titelrace.

In het eerste half uur was er niet zoveel aan de hand. De bezoekers hielden de druk er stevig op alleen viel het balletje steeds net niet goed genoeg. Balvaardig als de blauwwitten zijn, gokten ze iets te veel op die kwaliteit. De gastheren hadden een blauw- gele muur opgetrokken en zaterdag waren daar niet veel zwakke stenen in te ontdekken. UVS trainer Kevin Krishan coachte zijn ploeg om meer de combinatie te zoeken vanuit het middenveld en ook eens de diepte uit te proberen. Dit gebeurde te weinig en het viel op dat vaak de solo gebruikt werd terwijl de tegenstander daar veel te compact voor stond.

Een echte grote kans voor UVS kwam er na twintig minuten voor Jimmy Brugman. Tomas Tavilla kreeg een bal hard tegen zijn hoofd en die stuiterde zo naar de waarschijnlijk verraste Brugman. Hij had alle ruimte om op te lopen richting de doelman van Berkel om vervolgens een hoek uit te kiezen, maar in plaats daarvan lobde hij té onzuiver en van té grote afstand naast het doel.

Aanvoerder van UVS Sven Verlaan na afloop: ,,Wij waren zo op zoek naar die voorsprong. Misschien zelfs wel een beetje teveel maar die kans van Jim was wel een moment dat het had moeten gebeuren. Alleen bleef het doelpunt uit en kregen wij aan de andere kant het deksel op de neus.”

Zoals gezegd stond de thuisploeg als een niet te nemen vesting in hun organisatie, maar voetballend hadden zij nog niet veel laten zien. UVS begon na een half uur spelen wel wat terrein te verliezen en Berkel haakte hier gretig op in. Na twee aanvallen van hun kant was het al raak. De eerste werd afgeslagen en bij de tweede belandde de bal bij Nino Jonkman, die snoeihard in de korte hoek knalde waar geen UVS-er iets tegen kon doen. 1-0 was ook de ruststand.

Na rust bleek Berkel opnieuw lastig uit elkaar te spelen voor de koploper. Raul Dubbeldeman kreeg vroeg in de tweede helft nog wel de gelegenheid om de stand gelijk te trekken. Met een heupbeweging probeerde hij zijn tegenstander te foppen maar die verroerde geen vin terwijl een simpel puntertje in een hoek door Dubbeldeman misschien verrassender zou zijn geweest.

Rond een uur spelen begon het doek toch wel te vallen voor UVS. Na een schot van Berkel op de paal werd in de rebound geen genade getoond door Rick Ammerlaan. De thuisploeg wilde het onderste uit de kan halen in deze wedstrijd en dat deden zij naar vermogen en uiterst effectief.

Een kwartier voor tijd was het de ervaren Ammerlaan die weer een gaatje zag en daar dankbaar indook. Twee eveneens ervaren verdedigers van UVS, Mart Spierdijk en Verlaan, konden de spits niet in bedwang houden waardoor deze het Leidse strafschopgebied enterde. Marvin Sloos was de laatste op zijn pad en die ging uiteraard niet opzij. De scheidsrechter zag de situatie als een doorgebroken speler die bewust werd opgevangen door Sloos en gaf een penalty. Jos Buitenhuis schoot zonder aarzelen de 3-0 binnen en de teleurstelling was bij UVS duidelijk van de gezichten af te lezen.

Verlaan: ,,In mijn ogen was de penalty discutabel. Marvin kon moeilijk opzij stappen alleen hadden Mart of ik die speler wel eerder af moeten stoppen. We hebben vandaag vol voor de winst gespeeld en dat heeft niet goed uitgepakt. We zijn blij dat we dinsdagavond weer aan de bak mogen tegen Vitesse Delft. Dan hopen we deze kater snel weg te spoelen.”

UVS moet nog drie thuiswedstrijden afwerken waaronder die tegen titelconcurrent DSO volgende week zaterdag. De vierde en laatste wedstrijd van de Leidenaren is uit tegen SVC ’08 in Wassenaar op zaterdag 4 juni. De messen zullen scherp geslepen worden de komende weken. De Leidenaren hebben alles nog steeds in eigen handen, maar zullen nu ook moeten dealen met de toegenomen druk.

Afbeelding

UVS: Van Wanrooij, Sloos (75. Pison), Spierdijk, Sven Verlaan, Van Kempen (65. Lars Verlaan), Hulters (65. Van Vliet), Dubbeldeman, Leugering (60. Geus), Tavilla, Brugman (46. Maatoug), Tetteroo.

Afbeelding

Opstelling CVV Berkel: Visser, Lars van der Breggen, Daal (86. Bahnerth), Slangen, Loek Buitenhuis, Azaroiali, Jos Buitenhuis, Van den Dool, Jonkman (52. Emiel van der Breggen ), Ammerlaan (86. Claessen), Hulshof.

De statistieken met dank aan Berkel

logo LAV
1 week geledenSelectie UVS 24/25
2 weken geledenSoufiane Boukhidous van LFC naar UVS
1 maand geledenNiet de verdiende beloning tegen EMM ’21