Op de eerste speeldag van het vorige seizoen beet UVS zich stuk op DSO en verloor met 2-0. Dat het daarna goed kwam met de blauwwitten mag bekend zijn. Dit keer was de ploeg uit Zoetermeer de gastheer op de tweede speeldag. Opnieuw liep het niet goed af voor de ploeg van Kevin Krishan (3-2).

,,We hebben vanaf die eerste pot tot nu zes keer verloren en van deze baal ik wel het meest. De reden daarvan is simpel: We regen de kansen aan elkaar en scoorden maar twee keer. Zij kregen vier kansen en daarvan vliegen er drie in. Een onrechtvaardige nederlaag en zuur te verteren, maar we laten ons niet van de wijs brengen door de twee geleden nederlagen tot nu toe. Het spel geeft houvast en als je in staat bent om zoveel kansen te creëren dan moet het echt wel goed gaan komen de komende weken. De groep is mentaal sterk.”

Op sportpark Bentwoud nam DSO al snel de leiding. Jeffrey Aarts deed UVS pijn. ,,We waren er vanuit gegaan dat hij achterin zou spelen in een 5-3-2 formatie. Deze boomlange speler werd echter voorin geplaatst en uitgerekend hij maakte de 1-0. Daarna vervielen zij meteen terug in hun gewenste spelletje en normale spelopvatting. Toch was er niets aan de hand en eigenlijk was het bij 3-1 ook nog te doen, omdat we zoveel kansen kregen.”

DSO kwam binnen het kwartier op 2-0 en daarmee was UVS wel in last. Raoul Dubbeldeman, net als Loyd van der Wilden terug van een blessure, verkleinde de achterstand al rap. ,,Een groot compliment aan dit tweetal. Zij hebben er alles aan gedaan om snel terug te komen in de basis en dat siert ze. Het geeft aan hoe gretig de spelers zijn. Natuurlijk nemen we geen onverantwoorde beslissingen want volgende week wil ik ze er ook weer bij hebben. Ze hebben het echter volgehouden en zijn heel gebleven.”

UVS kreeg na de 2-1 zat kansen om op gelijke hoogte te komen, maar het zat Dubbeldeman, Van der Wilden en Tomas Tavilla, laatstgenoemde speelde dit keer op de ’10’, niet mee.

Ook na de rust was UVS beter. Belangrijker; DSO was effectiever en kwam na een minuut of twintig zelfs op 3-1 nadat Tavilla een doelpunt afgekeurd had zien worden. In de 71ste speelminuut kwam het duel stil te liggen. Op en ander veld was een man onwel geworden en hij moest gereanimeerd worden. Ambulances, politie en een traumahelikopter waren nodig en de paniek was groot. Volgens de bij ons bekend zijnde berichten liep het niet slecht af en kon er door worden gevoetbald. De ingevallen Boy Tetteroo bracht weer hoop voor de Leidse equipe en daarna deden de bezoekers er alles aan om minimaal een gelijkspel mee te nemen naar de Kikkerpolder. DSO wankelde meer dan eens, maar kukelde niet om en won tegen de verhouding in met 3-2.

Krishan nog eens: ,,Voetballend waren we gewoonweg sterk en we zijn ook weerbaar gebleven. Echt doodzonde dat we de kansen hebben laten liggen, maar dat gaat niet expres natuurlijk en we houden het geloof dat het kwartje onze kant op zal rollen. Ik neem mijn spelersgroep verder helemaal niets kwalijk.”

Nog een domper voor UVS was het uitvallen van doelman Delano van Wanrooij, een zekerheid tussen de palen bij de Leidenaren. Een bezoek aan het ziekenhuis moet duidelijkheid geven over een achillespeesblessure. Een scheuring wordt niet uitgesloten. Wesley Kerkvliet vering hem onder de lat.

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, Sloos, Spierdijk, Verlaan, Van Kempen, Tavilla, Hulters, De Roy van Zuydewijn, Van der Wilden, Abdoel, Dubbeldeman.

Verslag van het Haags amateurvoetbal

Waar DSO in de eerste speelronde op bezoek bij Nootdorp nog een 3-2 nederlaag leed, stond het in speelronde twee wel haar mannetje. Op sportpark Bentwoud was DSO met 3-2 te sterk voor UVS, dat na twee wedstrijden nog altijd met lege handen staat.

DSO begon voortvarend aan het duel met het Leidse UVS. Na zes minuten stonden de Zoetermeerders al met 1-0 voor en binnen het kwartier zelfs met 2-0. Direct na de 2-0 maakte UVS 2-1. Dit beloofde wat voor de rest van de wedstrijd. Tussen minuut 20 en 30 maakte UVS het meeste aanspraak op een doelpunt. Het was bijna een wonder dat deze niet viel. Een schot van afstand werd door de DSO-doelman uit de kruising getikt, vlak daarna eindigde een schot van UVS op de paal. Na ruim een half uur spelen leek UVS dan toch op 2-2 te komen, maar ook deze kans ging er niet in

Vlak voor de 60e minuut maakte UVS er wel 2-2 van, maar tot groot ontzet van de Leidenaren werd deze treffer geannuleerd. In de 64e minuut toonde DSO haar effectiviteit. Drie kansen, drie doelpunten: 3-1. Een minuut of twintig voor tijd werd het duel tijdelijk stilgelegd vanwege een ernstige gebeurtenis op het veld ernaast. Een klein kwartier later werd het duel toch hervat.

In de 70ste minuut scoorde Boy Tetteroo voor UVS de 3-2 en met nog 15 minuten te spelen schoot Mitchell Abdoel van ongeveer 20 meter de bal snoeihard op de paal en daar bleef het bij.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
Foto’s: Martin van Oostveen