Door de ogen van LR


Abonneer op ons YouTube kanaal

Volg ons ook via UVS TV en klik A.U.B. op onderstaande link (YouTube logo) en druk dan op abonneer.

YouTube actuele storingen en problemen | Allestoringen

 

Laatste afleveringen UVS TV


Sinterklaas is in het land

Ik wens iedereen een fijn Sinterklaasfeest en geniet van de mooie momenten.
Een leuk sinterklaasfeest organiseren, doe je zo!


Historisch overzicht 1914 tot heden

Het historisch overzicht van UVS is bijgewerkt. Wat gebeurde er van 1914 tot heden? .....Lees het hier


Heeft u het al gezien?.......


UVS oefent tegen Die Haghe

UVS oefent zaterdag 11 december uit tegen Die Haghe.

 

EEN MIDDAGJE FC SNEIJDER, OP BEZOEK BIJ DHSC: "DOELSTELLING IS DIVISIE-NIVEAU"

Als het opstellingenformulier in de Wesley Sneijder Businessunit van Sportpark Wesley Sneijder wordt uitgedeeld, prijkt daarop vier keer dezelfde achternaam. Op de bank van DHSC Wesley Sneijder (37) en Jeffrey Sneijder (39) als assistent-trainers. Rodney Sneijder (30) staat in de basis met rugnummer acht en draagt de aanvoerdersband. Jessey Sneijder (15) start als wissel met rugnummer 34. "Wesley vindt het belangrijk dat iedereen pico bello erbij loopt."

Via kampioenschappen in 2015, 2017 en 2019 is DHSC opgeklommen van de Derde Klasse naar de Hoofdklasse. "De doelstelling is Divisie-niveau. Het liefst dit seizoen", vertelt interim-voorzitter Levent Kaldi in de Familiespecial van ELF Voetbal, die vorige maand is verschenen en gemakkelijk via deze link is te bestellen. We liepen een middagje mee bij de club van de familie Sneijder. DHSC, dat komende zaterdag om 14.00 uur 's-Gravenzande ontvangt, staat na elf wedstrijden op de elfde plaats. "Door het ontbreken van spelers vanwege blessures, schorsingen en late terugkeer van vakanties kenden we een moeizame start. Als het dit seizoen niet lukt? Dan maar volgend seizoen."

AMBITIES
Trainer Ricky Testa La Muta kent de ambities. "We hebben een vijfjarenplan opgesteld. Een traject dat moet leiden tot topamateurniveau. Ik ben blij dat we gebruik kunnen maken van het enorme netwerk van Wesley om spelers te benaderen en aan te trekken. Ik vind het prachtig als jongens die tijdelijk geen club hebben met ons meetrainen. Ismaïl Aissati, Anouar Diba, Oussama Assaidi en Youness Mokhtar; mooi als die straks aansluiten. Reëel? Het zijn uiteindelijk allemaal liefhebbers."

Interim-voorzitter Kaldi zegt dat er helemaal niet betaald wordt. "Spelers krijgen een onkosten- en een vrijwilligersvergoeding. Sinds dit seizoen is er ook geen aparte stichting meer voor de selectie. Alles valt onder de vereniging. Onder onze verantwoordelijkheid. Mochten we promoveren, dan moeten we arbeidsovereenkomsten opstellen. Dat zien we dan wel. We kunnen er nu alleen maar voor zorgen dat het fundament daarvoor goed is."

KLEDINGPARTNER
"De randvoorwaarden zijn hier goed ingevuld", vervolgt trainer Testa La Muta, die als speler succesvol was bij het Italiaanse Pro Patria, Holland, Elinkwijk en Kranenburg. "Wesley vindt het belangrijk dat iedereen pico bello erbij loopt. Dan gaat hij op zoek naar een sponsor en stopt hij niet voordat hij een geschikte kledingpartner heeft gevonden. Hoe je erbij loopt, is belangrijk voor het aanzien van de club. Het is sowieso bijzonder dat een club uit een Utrechtse volkswijk goed verzorgd eruitziet, haha. Ik vind het mooi om daarvan deel te mogen uitmaken. Om onderdeel te zijn van een club waar de Utrechtse humor voor het oprapen ligt en iedereen keihard werkt om DHSC op de kaart te zetten."

Het volledige artikel over een middagje DHSC annex Familie Sneijder is te lezen in de Familiespecial van ELF Voetbal. Daarin lezen we de reacties tijdens een wedstrijd, de wijze waarop Testa La Muta bij DHSC als trainer terechtkwam en de taakverdeling met Wesley, waar het clubhart van Wesley zich nog veel verder in uit, de wijze waarop wordt getracht de jeugd bij het eerste elftal te betrekken, het uitbreiden van het sponsorbestand en de bijzondere reden waarom Wesley na de wedstrijd redelijk snel het sportpark moest verlaten.

Het volledige artikel over DHSC en de familie Sneijder is te lezen in de extra dikke Familiespecial van ELF Voetbal. 
@Elfvoetbal


Sparta-ruzie heeft ook invloed op Fraser: 'Kan dat nog als hij weg is?'

De bestuurlijke onrust bij Sparta laat ook trainer Henk Fraser niet koud. De oefenmeester is vier handen op één buik met Henk van Stee, de technisch directeur die naar verluidt op ramkoers ligt met algemeen directeur Manfred Laros.

 

Excelsior Maassluis krijgt ontheffing om ’s avonds door te trainen

De clubs die nog in actie komen in de landelijke KNVB-beker, zoals Barendrecht en Excelsior Maassluis, krijgen een ontheffing om in de avond te trainen. Excelsior Maassluis moet voor de TOTO KNVB-beker spelen tegen FC Emmen uit de Keuken Kampioen Divisie. Excelsior Maassluis speelt komende zaterdag ook het inhaalduel tegen HHC Hardenberg uit.

Het kabinet bepaalde afgelopen vrijdag, dat alle sportaccommodaties na 17.00 uur gesloten moeten zijn, trainen is dan ok niet meer toegestaan. Wedstrijden zouden in het weekend wel doorgang mogen vinden. Maar het is niet logisch dat clubs – zeker standaardteams – niet mogen trainen en wel competitiewedstrijden zouden spelen. De KNVB heeft besloten het programma voor de A-categorie komend weekeinde te schrappen. Clubs kunnen wel – in onderling overleg – achterstallige wedstrijden wegwerken.

Competitievervalsing

De vraagt komt straks bovendrijven hoe eerlijk het is als enkele clubs op het niveau van de tweede of derde divisie wel door mogen trainen (zolang zij in de TOTO KNVB-beker actief zijn) en de andere niet. De clubs die door mogen trainen hebben dan – zodra er weer begonnen kan worden – een duidelijke (conditionele) voorsprong. Is er dan geen sprake van een vorm van competitievervalsing?

 

‘Clubs zien af van door KNVB ingelast competitieprogramma’

De KNVB had voor komend weekeinde een reeks aan inhaalwedstrijden gepland.

De hoop bij de KNVB was dat daardoor veel competities weer ‘rechtgetrokken’ konden worden. Veel clubs hebben er echter voor gekozen komend weekeinde niet te spelen.

 

Erwin Koeman stapt per direct op: 'Het is ook tijd om te stoppen als hoofdtrainer

Erwin Koeman is per direct geen trainer meer van Beitar Jerusalem. De zestigjarige trainer stapt op en zal hierna niet meer aan de slag gaan bij een club. Hij gaat met pensioen.


Grote zorgen na recordzege: Wiegman luidt noodklok

In eerste instantie liet Wiegman zich tegenover de Engelse pers nog bijzonder trots uit over de prestatie van haar ploeg. Terecht uiteraard, maar haar gesprek met Sky Sports even later had een heel andere toon. "Je wil natuurlijk competitieve wedstrijden spelen, en dit soort wedstrijden zijn allesbehalve competitief", stelde ze. "We willen het vrouwenvoetbal in elk land ontwikkelen, ook in de landen die nog niet zo ver zijn."

Daarom maakte de blijdschap na de bijzondere overwinning al snel plaats voor grote zorgen. "Ik denk dat het geen goede zaak is als uitslagen zo hoog uitslagen. Ik weet dat dat op de agenda staat bij de voetbalbonden, de UEFA en de FIFA. Dat lijkt me goed, want ik denk dat 20-0 voor niemands ontwikkeling een goede uitslag is."


Berichten van UVS Twitter

Hans Hoogeveen@Hans060
Hoezo zijn UVS'ers mooi weer voetballers?? In troosteloos hondenweer wint uvs 1 met 0-4, wint uvs 2 met 1-4, wint uvs 19-1 met 2-1 en uvs 16-1 met 1-8 en als klap op de vuurpijl wint
@LVVUVS 6 met 4-0 van koploper Oegstgeest. Jammer dat de kantine op tijd dicht moet.
Afbeelding

UVS @LVVUVS
@LVVUVS J019-1 - RKDEO J019-1 2-1

Jan Erik Stijnman @JEStijnman
Vanaf een historische plek in Den Haag komt het bericht dat @LVVUVS JO 16-1 een hele dikke 1-8 winstpartij afleverde. Bij HVV was het heel koud, heel nat en heel erg verdiend! Nu hopen op training de komende tijd.
Afbeelding

UVS toont titelaspiraties bij DoCoS (0-4) (plus fotoreportage)

Tweede klasse C (zaterdag)- Zou het eindelijk gaan gebeuren voor UVS? Na jarenlang van net niet voor de Kikkerpolder-bewoners, lijkt deze voetbaljaargang in de tweede klasse wél het lang gewenste succes voor de blauw-witten te kunnen gaan brengen. UVS-trainer Kevin Krishan beschikt over een kwalitatief én kwantitatief sterke selectie en dat zou in de eindfase van het seizoen weleens van doorslaggevende betekenis blijken te zijn.

Het is tekenend voor het niveau van de UVS-bank dat Krishan na rust vijf keer kon wisselen zonder dat het ten koste ging van de kracht van zijn ploeg. Tel daarbij op dat UVS na de winterstop weer hoopt te kunnen beschikken over topschutter Enrico Geus en het moge duidelijk zijn waarom de blauw-witten na de 0-4 zege bij stadgenoot DoCoS met een big smile het Morscomplex verlieten. De winst bij DoCoS was alweer de zevende zege op rij voor de Leidenaren, die door het verlies van lijstaanvoerder DSO, de Zoetermeerders verloren in de 93e minuut met 1-0 bij Vitesse Delft, nu als virtueel koploper de decembermaand ingaan.

DoCoS opende sterk en was na drie minuten spelen dichtbij de 1-0, maar de volley van Mitchel Klein spatte uiteen op de vuisten van UVS-keeper Delano van Wanrooij. De bezoekers slaagden hierna erin de opbouw van de thuisploeg te ontregelen, die daardoor in de rest van het eerste bedrijf niet meer tot kansen kwamen.

Na een half uur spelen kwam UVS op voorsprong. Boy Tetteroo koos na een vrije trap vanaf de linkerkant voor de korte hoek en gaf DoCoS-doelman Coen Offerman het nakijken (0-1). Niet veel later verdubbelde diezelfde Tetteroo via een schitterend afstandsschot de voorsprong van de blauw-witten. Vlak na rust kopte Chris van Empel op de UVS-lat, maar dat bleek het enige wapenfeit in de tweede helft van de gastheren te zijn. UVS controleerde de wedstrijd en liep door doelpunten van Abdelkarim Maatoug en Sven Verlaan in de slotminuten uit naar een ruime overwinning (0-4).

De 19-jarige Boy Tetteroo maakte tegen DoCoS zijn basisdebuut dit seizoen en met zijn twee treffers beschaamde de jongeling het vertrouwen van Krishan niet. Tetteroo:,,Na een paar invalbeurten eerder dit seizoen mocht ik vandaag in de basis starten en dan is het mooi om gelijk twee keer te scoren. We hadden in de tweede helft de kans om de wedstrijd eerder te beslissen, maar uiteindelijk is 0-4 bij DoCoS natuurlijk een prima resultaat’’, aldus de aanvaller.

Voor Kenneth Maaskant was het treffen met UVS een hele bijzondere, de verdediger speelde twee decennia in het blauw-wit van de tegenstander. Maaskant: ,,Het was mooi om jongens waar ik jaren mee heb samengespeeld of nog mee omga weer tegen te komen, maar verliezen is natuurlijk nooit leuk. Na de 0-2 weet je dat het tegen een goede ploeg als UVS lastig wordt. Het is jammer dat die bal van Chris van Empel er niet ingaat, maar daarna hebben we zelf niet veel meer weten te creëren. Misschien is het voor ons niet eens zo erg als er een vervroegde winterstop wordt ingelast. We hebben diverse spelers in ons team die net terug zijn van een blessure, maar dan mis je, zeker tegen een goede tegenstander als UVS, toch wat wedstrijdritme. Wellicht dat we in de winterstop wat vriendschappelijke wedstrijden kunnen spelen. Ondanks de nederlaag ben ik optimistisch over de rest van het seizoen. We hebben een goede spelersgroep en moeten in staat zijn om bij de onderste plekken vandaan te komen’’, keek de Leidenaar alvast vooruit.

DoCoS – UVS 0-4 (0-2) 30. Tetteroo 0-1, 33. Tetteroo 0-2, 87. Maatoug 0-3, 89. S. Verlaan 0-4

Opstelling DoCoS: Offerman, Poelsma, Maaskant, Peet (75. Guijt), Gashi, Van Empel, Victory (52. Gassama), Van Voorthuizen, Klein (52. Lo-Ning-Hing), Groen, Flippo.

Opstelling UVS; Van Wanrooij, Sloos(86. L. Verlaan), Spierdijk (82. Pison), S. Verlaan, Van Kempen, Hulters (60. Tavilla), Dubbeldeman (60. Leugering), De Roy van Zuijdewijn, Van Vliet (60. Maatoug), Brugman, Tetteroo.

Klik hier voor het fotoverslag


,,HVC’10 na UVS de beste ploeg”

Trainer Hein van Heek nar RCL - HVC'10 (0-2).Ver vanaf het rumoer zei Van Heek, dus dat de Hoekse club op basis van de eerste helft verdiend hadden gewonnen. ,,Ik vind HVC’10 eigenlijk de op één na beste club in de afdeling. Alleen UVS steekt er met kop en schouders bovenuit.


Terugblik op zaterdag

In de zaterdag 2e klasse C stond zaterdag 27 november de topper tussen Vitesse Delft en DSO op het programma, met als inzet de koppositie. Topploeg UVS speelde de derby uit tegen DoCoS. Te Werve ontving hekkensluiter Van Nispen.

Vitesse Delft heeft uitmuntende zaken gedaan in de wedstrijd tegen DSO. In de allerlaatste minuut zorgde Nasreddine Harass met een vlammend afstandsschot voor de winnende treffer: 1-0. Door deze driepunter neemt Vitesse Delft de eerste plaats weer over van DSO.

UVS is misschien wel de lachende derde. De derby tegen DoCoS werd met maar liefst 0-4 gewonnen. Door deze overwinning staat UVS nu tweede, met een wedstrijd minder gespeeld en twee verliespunten minder dan koploper Vitesse Delft. Boy Tetteroo (2), Sven Verlaan en Abdelkarim Maatoug waren trefzeker voor UVS.

Ook HVC’10 deed goede zaken. Het won met 0-2 bij RCL en klom over Westlandia (zat) heen op de ranglijst. Kirill Slutskyy en Dave Kram scoorden voor HVC’10.

Te Werve versloeg hekkensluiter Van Nispen met 2-0.

@Hethaagsamateurvoetbal.nl


Samantha in Oranje


ZES NIEUWE SPELERS AAN SELECTIE LEEUWINNEN TOEGEVOEGD

Nederlands vrouwenelftal

Eva van Deursen is één van de zes speelsters die aan de selectie van de OranjeLeeuwinnen is toegevoegd. - Foto: KNVB Media

Eva van Deursen (Arizona State, VS), Samantha van Diemen (Feyenoord), Lisa Doorn (Ajax), Fenna Kalma (FC Twente), en Romée Leuchter (Ajax) zijn toegevoegd aan de selectie van de Leeuwinnen voor de oefenwedstrijd tegen Japan aanstaande maandag.

De vijf, die afgelopen donderdag nog voor de Jong OranjeLeeuwinnen (onder 23) speelden in de 0-4 gewonnen wedstrijd in- en tegen Portugal, zijn inmiddels in Zeist gearriveerd. Ook Nadine Noordam (Ajax) heeft zich bij de selectie gevoegd, zij stond al op de standby.

Doordat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (2-2) vanwege sneeuw met een dag werd uitgesteld zit er nog weinig tijd tussen het duel van maandag tegen Japan. In overleg is er daarom voor gekozen om een aantal basisspelers te ontzien en de Jong OranjeLeeuwinnen bij de selectie te halen. Dominique Janssen, Vivianne Miedema, en Jill Roord maken daarom geen deel uit van de selectie tegen Japan.

De oefenwedstrijd tegen Japan begint maandag om 19.40 uur en wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion in Den Haag.


’Het is balen dat we in deze ambiance spelen’

Kenneth Maaskant en Jesse Hulters over de Leidse derby

 Zaterdag staande twee gerenommeerde Leidse clubs tegenover elkaar in de tweede klasse. Docos, de huidige nummer negen, ontvangt UVS. De ploeg van Kevin Krishan staat derde en loert op de koppositie. De blauwwitten lijken de favoriet, maar voorgaande derby’s verliepen anders dan verwacht. Kenneth Maaskant (Docos) en Jesse Hulters (UVS) kijken vooruit naar de beladen ontmoeting.

Niemand ziet uit naar lege sportparken. Speelt dit zaterdag voor jullie een rol?

Maaskant: ,,Natuurlijk speel ik liever voor meelevend publiek en een vol terras. Ook de geplande feestavond gaat niet door en we zullen elkaar later niet treffen in de stad. Dat is jammer en zuur, maar het belangrijkste vind ik dat we kunnen spelen. Ik heb twintig jaar voor UVS gespeeld en dus is het voor mij zeker een wedstrijd om naar uit te kijken. Het zou verder niet mogen uitmaken of er wel of geen publiek bij mag. We moeten sowieso volle bak spelen en het UVS heel lastig maken.”

Hulters: ,,Balen dat we in deze ambiance moeten spelen, maar voor ons is het zaak om gewoon ons ding te doen. Wat ik begrijp van medespelers is dat Docos er altijd op gebrand is om van ons te winnen. Ze kunnen zich extra opladen en dus verwacht ik een zware pot. Een derby geeft altijd een andere wending mee en het maakt minder uit hoe de ranglijst eruit ziet. Wij zijn in de race voor de periodetitel en willen de reeks van zes gewonnen duels voortzetten.”

Kenneth, je bent pas sinds kort weer terug na blessureleed. Ben je weer geheel de oude?

,,Dit is mijn derde seizoen bij Docos en pas sinds eind vorig seizoen ben ik weer in de picture gekomen. In mijn jaartje Sporting Leiden brak ik mijn enkel en bij de operatie is er een ijzeren plaat in gezet. Pas na een jaar zakte de pijn weg en toen is de plaat weer verwijderd. In de voorbereiding kon ik meedoen en uiteindelijk ben ik gestart in het tweede omdat ik nog ritme miste en ik was ook te zwaar geworden. Nu ben ik beduidend fitter, maar er is nog ruimte voor verbetering. Ik was even bang dat ik als aanvoerder bij het tweede zou blijven, maar dat liep dus anders. Niet dat ik mij te groot voel voor het tweede, maar voetballend kan ik de hoofdmacht zeker nog wel aan.”

Jesse, jij bent snel doorgebroken bij UVS. Waar liggen jouw kwaliteiten?

,,Vorig seizoen speelde ik inderdaad nog bij de O19-1. Ik had dezelfde trainer als nu en hij weet wat ik kan. Ik ben rustig aan de bal en bewaar het overzicht. Het heeft wel twee maanden geduurd om op dit niveau te komen. Al met al heb ik het een beetje onderschat. Omdat de concurrentie bij ons groot is, moet je continu scherp zijn. Mijn doel is om eerst een vaste basisplaats te veroveren. Daarna zien we wel verder.”

Waar kan Docos UVS pijn doen, Kenneth?

,,Ik ga er vanuit dat UVS meer de bal zal hebben. Niet dat ik zeg dat wij puur gaan counteren, want we kunnen zelf ook ballen. Dat hebben we onder meer tegen koploper DSO bewezen. In die pot (1-2) verdienden we minimaal een punt. In de omschakeling liggen er zeker kansen.”

UVS verspeelde voorheen nogal eens punten in de derby’s. Dit seizoen gaat dat beter.

Hulters: Het mag niet uitmaken tegen wie we spelen. Veel clubs zakken in tegen ons. Dat is een gegeven. Wanneer je om de prijzen wilt spelen, zal je er elke week moeten staan. Ik kijk er naar uit, voor mij is het vrij nieuw zo’n derby.”
@LeidschDagblad


UVS 2 periodekampioen


Sinterklaas breekt in tijdens wedstrijdbespreking UVS 1


Jeffrey van den Bos (HVC’10) per direct gestopt

HVC ’10 lijdt een gevoelig verlies, omdat centrale verdediger Jeffrey van den Bos (34) besloten heeft met onmiddellijke omgang te stoppen met het voetballen in de selectie.

Als reden voor zijn besluit geeft Jeffrey aan dat hij vanwege zijn gezondheid moet stoppen. Anderhalf jaar geleden al kreeg hij in zijn privéleven een hoofdblessure, maar hij knokte zich vastberaden terug in de basis. In de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen tegen DCV liep hij onverwacht een hamstringblessure op en stond hij weer enkele weken langs de kant. Nadat twee weken geleden opnieuw de blessure aan zijn hoofd opspeelde, nam hij het besluit een einde te maken aan zijn sportieve optreden in de selectie. Het veelvuldig koppen wat een centrumverdediger toch doet, zou zijn gezondheid in gevaar kunnen brengen. Zijn gezin en gezondheid gaan momenteel boven het voetballen.


UVS vrouwen winnen voor de KNVB districtsbeker


UVS speler gescout

Willem Jan Bleije van UVS JO13-1 is door Sparta Rotterdam gescout. Hij is door Sparta uitgenodigd om aan 3 stage activiteiten deel te nemen. Willem Jan, heel plezier en succes namens UVS.

Hier scoort Willem Jan tegen Hoofddorp JO13-1


UVS wint van concurrent

In zaterdag 2e klasse C maakte de top drie geen fouten. Zowel DSO, Vitesse Delft als UVS wonnen. Dit houdt de strijd om de bovenste plekken lekker spannend.

DSO speelde zaterdag 20 november thuis tegen Kagia en won met 3-1. De Zoetermeerders blijven door dit resultaat voorlopig koploper.

Vitesse Delft versloeg Berkel met 2-4 en blijft daardoor twee punten achter DSO. Patrick dos Reis, René de Graaff, Koen de Vries en Nasreddine Harrass scoorden voor Vitesse Delft.

UVS deed goede zaken door de topper tegen Westlandia (zat) met 2-1 te winnen. Hierdoor ging UVS over de Naaldwijkers heen op de ranglijst en staat het nu derde met één wedstrijd minder gespeeld en evenveel verliespunten als koploper DSO. Jeffrey van Kempen en William van Vliet waren trefzeker namens het winnende UVS.

Ook HVC’10 deed goede zaken. Door een doelpunt van Mitchell Bouwhuis werd er met 1-0 gewonnen van Te Werve en houdt HVC’10 de topploegen in het vizier.

Het duel tussen middenmoters SVC’08 en RCL eindigde in 0-0.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl

Uitslagen zaterdag 20 november 2021:

CVV Berkel – Vitesse Delft 2 – 4

 SV DSO – Kagia 3 – 1

 HVC ’10 – HVV Te Werve 1 – 0

 Soccer Boys – Van Nispen AFG

 SVC ’08 – RCL 0 – 0


Verslag uit het Leidsch Dagblad

UVS houdt voorsprong in tweede helft knap vast

Door: Marnix Kelfkens

LEIDEN Het duel tussen de nummers drie (Westlandia) en vier (UVS) van de ranglijst leverde een 2-1 zege op voor UVS. Na een gelijkopgaande eerste helft waarin beide ploegen eenmaal wisten te scoren trok de thuisploeg in de tweede helft aan het langste eind.

Vanaf het eerste fluitsignaal probeerde UVS vroeg druk te zetten. Westlandia wist hier goed doorheen te voetballen en had aan het begin van de wedstrijd dan ook licht de overhand. Toch was het UVS dat op voorsprong kwam na een klein kwartier. Bij de eerste mogelijkheid die UVS kreeg draaide Jeffrey van Kempen de bal uit een vrije trap van 25 meter afstand mooi binnen, al ging keeper Janos Zaharia van Westlandia niet helemaal vrijuit.

In de daaropvolgende vijf minuten zocht UVS direct naar de 2-0, maar pogingen strandden op de paal en net naast het doel. Na een fout van UVS-aanvoerder Sven Verlaan zette Roy van Beek Westlandia nog voor rust op 1-1. Westlandia had vanaf dat moment het meeste balbezit, maar verder dan een schot van afstand en een gemiste kopbal kwamen de bezoekers niet.

Mede door de halverwege ingebrachte William van Vliet nam UVS na rust het initiatief. In de 52e minuut resulteerde dit in de 2-1 van diezelfde Van Vliet. Hij nam de bal aan bij de zijlijn, kapte naar binnen en rondde vanaf de rand van het strafschopgebied laag in de hoek af.

Wisselen
Tot de zeventigste minuut hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, zonder grote kansen. Daarom greep coach Theo Verbeek in bij Westlandia door twee aanvallers te wisselen. Dit leverde direct enig gevaar op, maar echte kansen bleven nog steeds uit. Met twee gevaarlijke aanvallen, een gevaarlijke voorzet en een door de keeper geredde uitbraak, wist UVS wel kansen te creëren. In de slotminuten zocht Westlandia naar de gelijkmaker met een aantal voorzetten, maar deze leverden geen echte kansen op.

Al met al was de zege van UVS verdiend. Westlandia speelde solide, maar creëerde geen uitgespeelde kansen. UVS deed dat beter en hield het achterin goed dicht.

UVS-trainer Kevin Krishan toonde zich dan ook zeer content met de winst en hij roemde vooral de teamprestatie. ,,De eerste helft was lastig tegen een goed voetballende tegenstander’’, analyseerde Krishan. Gelukkig zag hij zijn ploeg in het begin van de tweede helft het verschil maken en daarna de voorsprong goed verdedigen.

Door de overwinning passeert UVS Westlandia op de ranglijst.

UVS-Westlandia 2-1

Van Kempen 1-0, 24. Van Beek 1-1, 52. Van Vliet 2-1.

UVS: Van Wanrooij; Sloos, Verlaan, Van Kempen, Van Zuydewijn; Dubbeldam (46. Tetteroo), Hulters (78. Leugering), Brugman, Maatoug (46. Van Vliet), Tavilla (80. Adima), Spierdijk (83. Pison).


Berichten van UVS Twitter

@LVVUVS vrouwen 1 - IJsselmeervogels vrouwen 1 @1Vrouwen 3-1

Afbeelding


Hans Hoogeveen
@Hans060 @LVVUVS
zat 6 heeft geen last van het ontbreken van steun van het publiek en neemt al voor rust afstand van Football Factory en wint met 0-2.
Afbeelding

@LVVUVS JO17-1 - Forum Sport JO17-1 2-2

HVV JO19-1 - @LVVUVS JO19-1 3-3

Alphense Boys JO13-2 -@LVVUVS JO13-1 0-3


DSO houdt koppositie vast, Westlandia onderuit bij UVS

DSO kon na een moeizame eerste helft de winst toch nog pakken. Na rust overklasten de Zoetermeerders Kagia en hielden hun koppositie vast. Westlandia kon tegen concurrent UVS de winst niet pakken en zakte naar een vierde positie op de ranglijst.

Tekst: Roland van der Linden

UVS – Westlandia

Westlandia kwam aardig uit de startblokken tegen UVS met goede aanvallende acties. Een schuiver van Roy van Beek leverde geen treffer op. De Leidse ploeg kwam met nog geen twintig minuten op de klok op voorsprong dankzij een doelpunt van Jeffrey van Kempen. Tien minuten later kwamen de Naaldwijkers op gelijke hoogte. Roy van Beek profiteerde van het onderuitgaan van UVS-aanvoerder Sven Verlaan en zorgde voor de 1-1.

Geen succes

Na rust kwam UVS na acht minuten opnieuw op voorsprong. William van Vliet schoot de bal keurig in de touwen: 2-1. Westlandia zette alles op alles om de gelijkmaker te produceren, maar het succes bleef uit. UVS bleef aan de goede kant van de score en passeerde Westlandia door deze overwinning op de ranglijst.

DSO – Kagia

Voor rust was Kagia de betere ploeg in Zoetermeer. DSO leed veel balverlies. De ploeg uit Lisserbroek kwam met een schitterende treffer van Tijs van der Schinkel dan ook terecht op voorsprong. Vlak voor rust kwam DSO langszij. Timo Reinhardt liep een vrije trap binnen: 1-1.

Controle

Na rust een totaal ander spelbeeld. DSO nam de controle volledig over. Uit een hoekschop was Reinhardt voor de tweede keer trefzeker en kwam de 2-1 op het bord. Even later werd Junior Bailio onderuitgehaald in het strafschopgebied. Tim Lamboo verzilverde de gegeven strafschop: 3-1. DSO dacht zelf op 4-1 te komen, maar de treffer van Stojan Cekic werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase kreeg een speler van Kagia nog zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken. DSO sloot het duel af met een 3-1 zege. Jay Weber keerde na lange tijd terug bij de formatie van trainer Bert de best en leverde een prima wedstrijd af.

© Haaglanden Voetbal


Trainer Hein Lelieveld (Kagia) na DSO - Kagia

Trainer Hein Leliveld had het niet veel anders gezien dan de aanvaller. ,,Vooral in de eerste dertig minuten deden we het uitstekend. We speelden met lef en bravoure en dan zie je dat je het ook de lijstaanvoerder lastig kunt maken. Ik vind DSO, althans op basis van deze wedstrijd, niet van het niveau van Vitesse Delft en UVS. 


Seizoenkaart bij Chelsea? 4000 pond alstublieft!

Supporters van Chelsea moeten over een flinke portemonnee beschikken als zij de verrichtingen van hun club komend seizoen vanuit het stadion willen aanschouwen. Een seizoenkaart bij de Londense topclub kost nu nog 1250 pond, maar dat wordt voor komend jaar verdriedubbeld.


Werder-trainer beschuldigd van gebruik van vals vaccinatiebewijs

Markus Anfang, trainer van Werder Bremen, is in ernstige verlegenheid gebracht. Er loopt een onderzoek naar de 47-jarige Duitse oefenmeester omdat hij een vals vaccinatiebewijs zou gebruiken.


KNVB stelt strengere regels door Corona afgelastingen

 Amateurclubs die wedstrijden laten afgelasten omdat er te veel coronagevallen in de spelersgroep zijn, moeten binnen 17 dagen de wedstrijd inhalen. De KNVB neemt deze maatregel om te voorkomen dat te pas en te onpas de coronakaart wordt gespeeld door de clubs.


Hoofdklassers willen doorzetten met overstapplannen: 'Nieuwe opzet komt jaar te laat'

LEIDSCHENDAM - RKAVV uit Leidschendam wil net als Alphense Boys, SJC (Noordwijk) en TOGB (Berkel en Rodenrijs) na dit seizoen al de overstap maken naar het zaterdagvoetbal. Daarmee lopen ze vooruit op een eventuele nieuwe voetbalpiramide die de KNVB op 4 december wil voorstellen aan de leden. Daarbij is het idee van de bond dat de hoofdklassen vanaf het seizoen 2023/2024 gemengd worden. Een jaar te laat volgens de vier clubs.

Het geschil is duidelijk. De vier hoofdklassers willen dolgraag op zaterdag in de hoofdklasse spelen, alleen een regeling van de KNVB houdt dit tegen. Ploegen tot de eerste klasse mogen diagonaal van de zondag naar de zaterdag overstappen, clubs die hoger spelen moeten onderaan de voetbalpiramide beginnen. Dit om een uitholling van het zondagvoetbal in de hoofdklasse te voorkomen. Onterecht vinden de clubs, waarbij RKAVV namens de drie andere teams het woord voert.

'We hebben een route uitgestippeld om de overstap te bewerkstelligen', zegt RKAVV-voorzitter Alex Wijnen. 'Met een dialoog willen we er uitkomen. Als dat niets wordt dan pakken we door.' Daarbij hoort een eventuele rechtszaak, maar die term wil Wijnen in beginsel nog zo veel mogelijk vermijden. 'We schrijven eerst een nette brief aan de KNVB met onze uitleg en ons voorstel. Dan hopen we dat de KNVB de dialoog op dezelfde manier aanvliegt.'

'De noodzaak voor een overstap is hoog'
In de nieuwe competitieopzet, die de KNVB op 4 december in stemming wil brengen, worden de hoofdklassers niet meer op speeldag (zaterdag of zondag) ingedeeld, maar op regio. Die competitie moet de naam vierde divisie krijgen. 'Als het volgend jaar al zou ingaan, waren we meteen akkoord gegaan', zegt Wijnen. 'Maar de noodzaak om nu al horizontaal over te stappen is hoog. In de hoofdklasse kun je vier extra teams op zaterdag indelen. In de reglementen staat niets over competitiegrootte. Als die nieuwe competitieopzet werkelijkheid wordt over twee jaar, dan moeten ze één seizoen een iets grotere hoofdklasse op zaterdag faciliteren.'
Een andere reden dat het kwartet Zuid-Hollandse hoofdklassers niet wil wachten, is de eerder opgedane ervaring met de KNVB. 'Net als een eerder voorstel uit het verleden, weekendvoetbal (zaterdag en zondagclubs spelen thuis op hun eigen speeldag tegen elkaar red.) er ook zou komen. Dat is niet gebeurd, dus we zijn er wat sceptisch over. Als we nu zelf doorzetten dan zijn onze belangen sowieso verzekerd.'

Derby tegen HBS
Twee belangrijke argumenten voor RKAVV voor de overstap werden de afgelopen tijd nog eens verduidelijkt. Vorige week speelden de Leidschendammers tegen Alphense Boys. 'Daar stond op zaterdag bij een wedstrijd van het onder 21-team vijfhonderd man publiek langs de lijn. De zaterdag als speeldag is niet meer tegen te houden. Veel publiek komt op zondag niet meer. Als je op een zaterdag een onder-17, onder-19, onder-23 en eerste elftal laat spelen, dan hou je mensen vast. Organisatorisch kunnen wij dat aan.'
Een andere argument werd door de coronamaatregelen nog eens extra verduidelijkt 'Wij zijn voor een vervroegde winterstop', zegt Wijnen. 'Zaterdag om 18.00 uur staat de derby tegen HBS op het programma, alleen dan zonder publiek. Dat scheelt zo 10.000 euro aan omzet. Dat is voor een amateurclub die de eigen broek moeten ophouden een flink bedrag. Hoe meer regioclubs, hoe meer publiek. Die regioclubs spelen vooral op zaterdag.'
Bron: Omroep West


Voormalig Achilles ’29-complex wordt mogelijk Eredivisie-stadion

Achilles ’29 lukt het zelf nooit, maar de kans bestaat dat er binnenkort alsnog Eredivisie-voetbal te zien is op het voormalig complex van Achilles ’29, sportpark de Heikant. Het Groesbeekse sportpark is in beeld als alternatieve speellocatie van NEC.
Het complex heeft een maximale capaciteit van 4500 toeschouwers. NEC is naarstig op zoek naar een nieuwe speellocatie nadat één van de tribunes instortte en het stadion onveilig bleek. Het complex was in het verleden het domein van de familie Derks, maar is tegenwoordig in bezit van projectontwikkelaar Jacobus van Veen. ,,Ik ben door NEC maar ook door sponsor De Klok Groep benaderd”, zegt Van Veen tegen De Gelderlander. ,,Ik heb het eerst met de gemeente Berg en Dal afgestemd. Die heeft laten weten dat ze ‘buurman NEC’ graag willen helpen.” Het zou gaan om een huurcontract van anderhalf jaar. In de tussentijd kan NEC een oplossing verzinnen wat te doen met het onveilige Goffertstadion.


GEEN UITSTEL: WEDSTRIJDEN KOMENDE WEKEN ZONDER PUBLIEK

De wedstrijden in het topamateurvoetbal worden de komende drie weken gespeeld zonder publiek. Dat heeft de KNVB woensdag bekendgemaakt. Een poging tot uitstel heeft nul op het rekest gekregen.


Standaardteams moeten verplicht uitwijken naar kunstgras

Nu de herfst definitief is ingetreden komt het ook weer vaker voor dat het hoofdveld (natuurgras) niet bespeelbaar is en standaardteams moeten uitwijken naar een (goedgekeurd) kunstgrasveld.

Door de druk op het speelschema vanwege de gevolgen van de coronacrisis is het vanaf 20 november verplicht om bij een gedeeltelijke afgelasting met het eerste elftal altijd uit te wijken naar het kunstgrasveld. Dit geldt ook voor verenigingen die eerder hebben aangegeven niet van het eigen kunstgrasveld gebruik te maken.

Deze maatregel moet ervoor zorgen dat – in dit onzekere seizoen – zoveel mogelijk wedstrijden gespeeld kunnen worden en zo de competities tot een goed einde gebracht kunnen worden.

Regeling
Deze regeling geldt alleen voor eerste elftallen mannen senioren veldvoetbal en is van toepassing op alle competities van de eerste klassen standaard en lager. Deze regeling geldt ook bij inhaalwedstrijden in de avond, wanneer het betreffende kunstgrasveld beschikt over een lichtinstallatie en bij een gedeeltelijke afgelasting van bekerwedstrijden.

Voor de landelijke competities (Tweede en Derde Divisies en Hoofdklassen) geldt deze verplichting vooralsnog niet. Meer informatie hierover is terug te vinden in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal (artikel 2.3.7.)

Bron: KNVB


KNVB wil optimale voetbalpiramide: ‘Speeldagen mengen en versterkte degradatie’

,,Het voetbal is niet het probleem, maar lijkt nu toch weer te worden gestraft”

De KNVB gaat naast invoeren van de vierde divisie ook kijken naar de competities op districtsniveau. Dat is op te maken uit de najaarsagenda van de bondsvergadering.

Momenteel bestaat er in de voetbalpiramide een strikte scheiding tussen het zaterdag en zondagvoetbal. Dart zou de KNVB in de toekomst willen veranderen.

In de nieuwe piramide zijn dan acht eerste klassen (nu 11) en zal er zodoende versterkte degradatie plaatsvinden. De tweede klassen (16), derde klassen (32), vierde klassen (64) en de vijfde klassen (58) zouden dan eveneens met versterkte degradatie op peil moeten worden gebracht.

Versterkte degradatie
De KNVB daarover: De enige wijze om de versmalling van de piramide te realiseren, is het uitvoeren van versterkte degradatie. Voor de clubs in kwestie natuurlijk niet leuk, maar wel cruciaal om het fundament van de piramide voor langere periode te verstevigen.

Zoals gezegd wordt de aansluiting met de landelijke divisies verbeterd en kunnen we op deze manier de onderkant aanvullen om ook deze competities gelijkwaardig, spannend en met redelijke reisafstand vorm te geven. Er zijn twee manieren om de versterkte degradatie uit te voeren:

Optie 1: Alle versterkte degradatie in 1 jaar

Optie 2: Versterkte degradatie over twee jaar spreiden

Bron: KNVB


Berichten van UVS Twitter

@LVVUVS 2 wint met 9-0 van FC Lisse 2 en de eerste periode is in zicht.

De harde kern van @LVVUVS is ook aanwezig bij NSVV.
Afbeelding

Jan Erik Stijnman @JEStijnman
Verdiend verloren van Voorschoten.
@LVVUVS JO 16-1 mist de koppositie door een 1-5 nederlaag.
Afbeelding

Rijnsburgse Boys JO9-1 @LVVUVS JO9-1 1-11

@LVVUVS JO17-1 wint van RKAVV JO17-1 en gaat naar de volgende ronde van de KNVB districtsbeker.
AfbeeldingAmateurvoetbalseizoen 22/23 wederom eind augustus van start

Het amateurvoetbaljaar wordt ook in het seizoen 2022/’23 na de zomer afgetrapt. Net als in voorgaande jaren staan in de tweede helft van augustus de eerste wedstrijden op het programma.

De Tweede en Derde Divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 20 en 21 augustus 2022. De Hoofdklasse mannen begint een weekend later op 27 en 28 augustus.

De bekercompetities voor de categorie A starten in het daaropvolgende weekend op 3 en 4 september. In datzelfde weekend beginnen ook de landelijke jeugdcompetities O13 t/m O19 en het fasenvoetbal.

Op 24 en 25 september starten de reguliere competities van de categorie A, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.

Bekercompetitie veld

De districtsbekerpoulewedstrijden categorie A staan gepland voor de volgende data:

3/4 september 2022

10/11 september 2022

17/18 september 2022


Nieuwe spelers DSO

DSO heeft zich tussentijds versterkt met Jurdany Koster (scoorde al gelijk tegen Docos bij zijn debuut) en met doelman Danny Gout. Waar aanvaller Chris Hagi is gebleven blijft een raadsel. Maakte de langdurig geblesseerde Jay Weber nou afgelopen zaterdag bij DSO 2 tegen Westlandia zijn debuut? Het lijkt op een medisch wonder.


Berichten van UVS Twitter

Hans Hoogeveen@Hans060
UVS 1 wint UVS 2 wint UVS 17-1 wint UVS 16-1 wint UVS zat 6 verliest Wie hoort niet in dit rijtje thuis? Volgende week rust 6 uit en daarna dan.....
https://twitter.com/i/status/1457316192276959232 

Blauw Geel'38/Jumbo JO17-1 - @LVVUVS JO17-1 0-1

@LVVUVS JO19-1 - XerxesDZB NO19-1 1-1

Jan Erik Stijnman @JEStijnman
Floodlight Fame! Onze eerste wedstrijd onder was bijzonder.
@LVVUVS JO 16-1 vecht zich na een 3-0 achterstand terug naar een hele dikke verdiende 3-4 overwinning. Laatste 10 minuten zelfs met 9 man... Klasse boys!
Afbeelding

UVS TV Interviews met Raul Dubbeldeman, Jeffrey van Kempen en Kevin Krishan.
Afbeelding

@LVVUVS
2 wint van Berkel met 2-3


Sterkte

Langs deze weg wens ik Daan van der Zwaan heel veel sterkte met zijn herstel.


Nieuwe TV

Het bestuur van UVS heeft een nieuwe en grotere TV voor in het Clubhuis aangeschaft.


Leidse profvoetballer reist door Europa: van Schotse slagvelden naar Duitse pünktlichkeit

Als amateurspeler van UVS liep hij ooit stage bij het grote Arsenal van trainer Arsène Wen-ger. Niet veel later zat hij twee wedstrijden op de bank bij ADO Den Haag, maar tot een offi-cieel debuut kwam het niet. Na wat omzwervingen in Schotland is verdediger Henk van Schaik (23) uit Leiden bij SV Eintracht Trier 05 beland in de Duitse Oberliga (vijfde niveau), waar hij het enorm naar zijn zin heeft. 'Als ik door de stad loop zie ik af en toe kinderen lo-pen met mijn shirt, met rugnummer 5 en Van Schaik op de rug. Dat is toch geweldig?'

Henk van Schaik (rechts) is de gevierde man bij Eintracht Trier na zijn treffer tegen FC Karbach.

Naast Arsenal liep de Leidenaar ook stage bij Ipswich Town, Birmingham City en Glasgow Rangers. Op jonge leeftijd is hij al vrij lang, wat hem interessant maakt voor Britse scouts. Bij Arsenal traint hij mee met onder de 18. 'Ik dacht dat ik op een jeugdcomplex terecht zou komen', vertelt hij lachend. 'Eenmaal aangekomen zag ik alleen maar dikke Porsches staan. Na de training zat ik bij de lunch aan tafel met Mesut Özil, Aaron Ramsey, Alex Oxlade-Chamberlain en Arsène Wenger. Voor het eten kreeg ik instructies mee dat ik geen foto mocht maken, maar ik heb toch stiekem een foto genomen van Özil. Ik moest toch een her-innering hebben voor later.'…Lees verder


Capaciteit tribune

Wist u dat er op de tribune van UVS met zit- en staanplaatsen er 450 mensen kunnen plaatsnemen!


Staf UVS

De staf van UVS 1 en 2 lopen er keurig bij!