Door de ogen van LR

Heeft u nieuwtjes of bijzonderheden te melden? Mail deze dan s.v.p. naar info@uvs-leiden.nl  

Pim Scheffer SchrijftPim Scheffer SchrijftAJAX vist in de Kikkerpolder

AJAX heeft Isis Kolfoort van UVS 13-1/2 uitgenodigd voor een stagetraject bij de Amsterdammers.
Pin van marit van der zande op AFC Ajax | Voetbal tekenen, Voetbal, Voetbal  posters

AD: ‘Geldschieters twijfelen over financiële Feyenoord City steun na intimidaties’


Volgens het Algemeen Dagblad twijfelen geldschieters over de financiële steun voor Feyenoord City. Dat komt volgens de ochtendkrant na de bedreigingen en intimidaties die de afgelopen periode aan het licht kwamen. Nadat burgermeester Ahmed Aboutaleb de inspreekavond en de raadscommissie annuleerde zijn de geldschieters gaan twijfelen.
,,Dit is crimineel gedrag”, zegt een direct betrokkene tegenover het Algemeen Dagblad over de agressie richting geldschieters. ,,En zo moet het ook worden aangepakt. Dit moet stoppen, dat hebben we ook tegen Aboutaleb gezegd. Anders gaat onze investering niet door.”

Welke oranje-hits gaan scoren?

Voor de voetballers van Oranje wordt het een spannende periode. Hoe ver gaan ze komen op het EK? Ook heel wat artiesten zullen deze weken gespannen beleven. Want wordt hun EK-nummer een hit of niet?Om een beetje in de stemming te komen, hebben zij een nummer gemaakt speciaal voor het EK. Misschien heb je er al een paar gehoord. We hebben er een stelling over!Het officiële EK-nummer is gemaakt door Martin Garrix samen met zanger Bono. Hier kun je die luisteren: Een andere die het goed doet, is de Leeuwendans van Frans Duijts en Donnie:Nog eentje dan, StukTV heeft het ook geprobeerd, samen met zanger Wolter Kroes.

Stevige kritiek op Mbappé: "Begint gênant te worden"

De voorbereiding van topfavoriet Frankrijk op het EK verloopt op het veld voorspoedig. Buiten de lijnen is het echter onrustiger door een relletje tussen Olivier Giroud en Kylian Mbappé. Op laatstgenoemde werd vrijdag om die reden stevige kritiek geuit door oud-international Johan Micoud.

Oranje krijgt tegen Oekraïne te maken met zeer ervaren arbiter

De UEFA heeft Felix Brych aangewezen voor het openingsduel in Groep C.

Iedereen fit voor het nieuwe seizoen?

Niet alleen de spelers maar ook de staf traint hard om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. Zo zijn er meerdere trainers aan de slag met een PT en kan je de resultaten al goed zien zoals bij HB en KK.

O23 competitie Leiden e.o.

Ik had het de vorige keer al over een onderlinge O23 competitie die door onze sportvrienden van DoCoS wordt georganiseerd. Deze competitie start voor UVS O23 met een thuiswedstrijd tegen RCL op dinsdag 12 oktober a.s.

Enrico in het Leids Nieuwsblad

Deze week komt er een artikel van Pim Scheffer over Enrico Geus in het Leids Nieuwsblad.


Jan Erik Stijnman (Twitter)

EIN....DE.. LIJK.....!! Zes maanden hard trainen en hard werken betaalt zich uit in de eerste wedstrijd van @LVVUVS JO 15-3. Prima overwinning, goed gespeeld en genoten!
Afbeelding


SVC'08 zakt een klasse

SVC'08 2 speelt komend seizoen niet in de tweede maar in de derde klasse en start met een o23 elftal.

Heijgen naar DSO

De 29 jarige centrale verdiger Diosmell Heijgen gaat in het nieuwe seizoen voor zaterdag tweedeklasser DSO spelen. In het verleden speelde hij o.a. voor FC Boshuizen uit Leiden en tweedeklasser Ter Werve.

Lubbers official (instagram)Andrew Bontje stopt bij RCL

Andrew Bontje de keeper van RCL 1 stopt per direct bij de Rood Witte brigade uit Leiderdorp en gaat bij Feyenoord aan de slag als keeperstrainer. Heel veel succes Andrew.

Voorbereiding UVS

Het boekje of is het nu een magazine? m.b.t. de voorbereiding voor de UVS selectie is klaar en wat is het mooi geworden. Daar wordt je gewoon heel enthousiast van.

De zondag

Als de geruchten kloppen gaat het op de zondag weer gezellig druk worden m.b.t. aanmeldingen van diverse nieuwe elftallen.

Veel clubs haken af voor RegioCup

Veel clubs haken af voor de RegioCup omdat de gemeente de velden in onderhoud zal brengen. Daardoor kunnen veel clubs geen thuiswedstrijden spelen.KNVB: ‘33.000 teams starten zaterdag aan RegioCup’

Acht maanden hebben ze er op moeten wachten, maar zaterdag 5 juni kunnen de jeugdteams in de categorieën t/m O18 jaar eindelijk weer wedstrijden spelen. Vanwege de coronabeperkingen van de overheid waren al die tijd alleen trainingspartijtjes op de eigen vereniging toegestaan. Nu gaan deze teams in het kader van de KNVB Regiocup weer wedstrijden spelen tegen clubs in de buurt, liefst zelfs op fietsafstand.
De KNVB Regiocup is het alternatief voor de competities die dit seizoen niet meer konden worden hervat door de coronamaatregelen. Voor volwassenen komen de versoepelingen te laat, maar afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend dat wedstrijden voor de jeugd (t/m 17 jaar) vanaf 5 juni weer zijn toegestaan. De KNVB Regiocup bestaat dan uit vier speelrondes.

In totaal staan nu 33.000 jeugdteams ingeschreven voor de KNVB Regiocup. Dat zijn niet alle jeugdteams omdat sommige verenigingen al andere plannen hadden of al de teamindeling voor het volgend seizoen hanteren. Nederland telt bijna 500.000 jeugdspelers in deze leeftijdscategorie.

Damián van der Vaart treedt in voetsporen van zijn vader

Damián van der Vaart die onlngs zijn vijftiende verjaardag vierde De zoon van Rafael van der Vaart en vierde niet alleen zijn vijftiende verjaardag, maar heeft ook zijn eerste contract getekend. Hij is tot en met 2023 door Esbjerg fB vastgelegd, de club waar hij al in de jeugdopleiding speelt.

Welke keeper moet De Boer kiezen op het EK?

Nu bekend is geworden dat Jasper Cillessen – hoogstwaarschijnlijk eerste keuze op het EK – niet meegaat vanwege zijn coronabesmetting, zal bondscoach Frank de Boer lang en hard moeten nadenken over zijn keuze onder de lat. Wie van de drie? Marco Bizot, Tim Krul of Maarten Stekelenburg?

Ook XerxesDZB stopt op zondag met prestatief voetbal

Diverse clubs hebben al aangegeven niet meer prestatief te gaan spelen op de zondag. Daar voegt ook XerxeDZB zich bij aan. Bij de Rotterdamse club gaat het zondagvoetbal alleen verder als recreatieve tak. De lagere elftallen blijven op Sportpark Faas Wilkes wel actief.

Van Nispen verliest spelers

Bij zaterdag tweedeklasser Van Nispen vertrekken Rick van der Vlugt, Luc den Otter en Tim de Koning. Ze gaan alle drie hun eigen weg.

Tim de Koning gaat dicht bij huis voor Wartburgia (Amsterdam) spelen. Een behoorlijke aderlating voor Van Nispen.De bal in amateurland gaat weer rollen vanaf 30 juni

Vanaf 30 juni 2021 zullen wij afscheid nemen van veel coronamaatregelen. Dit zal betekenen dat ook het binnen- en buitensporten toegestaan zal zijn, het amateurvoetbal kan dan dus van het ‘slot’ af.

Wist je dat?

Op 1 juli a.s. start de UVS zaterdag selectie de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd staat gepland voor zaterdag 7 augustus uit tegen Voorschoten’97.

Dat de open dagen bij UVS succesvol zijn verlopen en dat wij nieuwe talentvolle spelers mogen verwelkomen.

Er nu hekken bij de velden 3,4 en 5 staan om ongenodigden tegen te kunnen houden.

Wil je weten hoe je veilig kunt vallen op de Valkbrug of wat de beste snackbars in Leiden zijn? Mart Spierdijk weet er alles van. Lees zijn artikelen op De Buurt Leiden.( https://www.debuurt-leiden.nl/)

David Neres was ‘letterlijk binnen vijf minuten’ weer op vrije voeten

David Neres is in de nacht van donderdag op vrijdag gearresteerd in Brazilie. Lokale media maken melding van een illegaal feest waar ruim 120 mensen aanwezig waren. Een dergelijk samenzijn is verboden in verband met de coronapandemie in het land. De politie nam onder meer de aanvaller van Ajax en profvoetballer Robert Arboleda van São Paulo mee naar het politiebureau. Neres was 'letterlijk binnen vijf minuten' weer op vrije voeten.

Uitspraken Laporta kloppen niet: Koeman kerngezond

Er klopt niets van de bewering van Joan Laporta dat Ronald Koeman donderdag is opgenomen in het ziekenhuis, schrijft De Telegraaf. De krant noemt het een raadsel dat voorzitter van FC Barcelona een dergelijk verhaal rond de gezondheid van de trainer de wereld in heeft geholpen. Het kan niet anders dan duiden op een actie om Koeman verder te beschadigen.

Koeman laat van zich horen: ‘Geloof niet alles wat je hoort’

Ronald Koeman heeft vrijdagmiddag gereageerd op de woorden van Barcelona-voorzitter Joan Laporta, die eerder op de dag verkondigde dat de trainer donderdag met spoed was opgenomen in het ziekenhuis. Koeman maakt het goed, zo blijkt uit een foto die hij op Twitter heeft geplaatst. “Geloof niet alles wat je hoort. Ik ben gezond en dat is alles waar het om draait in het leven.”

 

Martins van Ter Leede naar DOVO

De 26 jarige aanvaller Lulinho Martins zal komend seizoen voor DOVO uit Veenendaal uit gaan komen en komt over van Ter Leede uit Sassenheim.

Petrovic vertrekt met opgeheven hoofd bij Willem II

Willem II heeft afscheid genomen van Zejko Petrovic Hij zal derhalve komend seizoen niet meer aan het technische roer staan van de Tilburgers. Hij kwam tijdens het seizoen binnen bij Willem II en wist de ploeg te behouden voor de Eredivisie.

Petrovic, die eerder bij onder meer ADO Den Haag werkte en daar voortijdig moest vertrekken, laat weten geen rancune tegen Mathijsen en Van Geel. ,,We zijn als grote mannen uit elkaar gegaan. Zij zijn mij dankbaar en ik ben hen dankbaar voor de kans die ze me hebben gegeven”, tekent het AD op uit de mond van Petrovic. De vertrekkend trainer laat nog weten, dat de financiën niet de breuk hebben veroorzaakt.

Wat een persoonlijkheid. Chapeau!

Van der Padt nieuwe trainer DHC

Het bestuur van DHC heeft overeenstemming bereikt met Arie van der Padt om de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Hij volgt Rob de Lange op, die na maar liefst dertien (!) seizoenen vanwege een hem enige maanden geleden overkomen ernstig verkeersongeval vooralsnog niet in staat is om zijn functie voort te zetten.Sven Verlaan

Sven Verlaan staat deze week in het Leids Nieuwsblad,

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Bojaddaini en el Mourabit van Te Werve naar Full Speed

Souhail el Bojaddaini en Soufyan el Mourabit  maken de overstap van zaterdag tweedeklasser Te Werve naar het op hetzelfde niveau op zondag spelende Full Speed in Delft.

Wilhelmus gaat prestatief op zaterdag spelen

Op 26 april heeft de KNVB kenbaar gemaakt dat het met ingang van het seizoen 2022-2023 mogelijk wordt voor standaardteams uitkomende in de 1e klasse of lager om horizontaal de overstap te maken van zondag naar zaterdag. Horizontaal overstappen wil zeggen dat clubs de overstap kunnen maken van zondag naar zaterdag met behoud van het niveau waar dan op wordt gespeeld.
In een eerder bericht heeft Wilhelmus kenbaar gemaakt stapsgewijs deze kant op te gaan. Nu de kogel door de kerk is kan Wilhelmus gericht gaan werken aan de overstap van prestatief voetbal op zondag naar zaterdag met ingang van het seizoen 2022-2023. Ook de zondag 2 selectie zal tegelijkertijd de stap naar het zaterdagvoetbal gaan maken.

KNVB wijzigt naamgeving gemengde teams

Momenteel worden de teamnamen in de JO (Jeugd Onder) en MO (Meiden Onder) competities aangeduid met JO of MO. Gemengde teams, teams met jongens en meiden, worden in de JO competitie aangeduid met een G achter de teamnaam (voorbeeld JO14-3G).

In het seizoen 2021-2022 vindt er een wijziging plaats in de naamgeving van de gemengde teams die uitkomen in de JO-competities. De letter G wordt vervangen door JM, wat staat voor Jongens en Meiden. Een gemengd team, met jongens en meiden, gaat met ingang van het nieuwe seizoen als JO14-3JM (voorbeeld) worden aangeduid.

KNVB zet nog geen streep door Regio Cup voor jeugdteams

De KNVB heeft wederom een besluit over de Regio Cup voor de jeugd uitgesteld. De bond wilde afgelopen week een beslissing nemen, maar gezien de positieve ontwikkelingen rondom de coronacijfers, houdt ‘Zeist’ nog steeds hoop dat er op korte termijn (versnelde) versoepelingen volgen.

Nu een streep zetten onder de Regio Cup bij de jeugd zou kunnen betekenen, dat wellicht ten onrechte het plezier ontnomen wordt aan het spelen van wedstrijden. De KNVB blijft afhankelijk van overheidsmaatregelen. ‘We blijven dan ook op alle mogelijke manieren in gesprek, om ervoor te zorgen dat de groep van 27+ weer normaal kan trainen en dat (lokale) jeugdwedstrijden tussen verenigingen onderling mogelijk worden’, aldus de voetbalbond.

Brandon Tichem van DSO loopt zware blessure op

Middenvelder Brandon Tichem was zo ongelukkig om tijdens een training van de zaterdag tweedeklasser DSO zijn voorste kruisband van zijn linkerknie af te scheuren. Voor een voetballer een zware blessure, die hem maanden langs de kant zal houden.

Wij wensen Brandon namens UVS heel veel sterkte met zijn herstel.INTERVIEW BRYAN ROY: "DE MEDIA HOUDEN ONS VOORTDUREND VOOR DE GEK"

Buitenom of binnendoor? Passeren of voorzetten? Uithalen of afleggen? Het waren keuzes die Bryan Roy ruim 25 jaar dagelijks moest maken. In de Eredivisie, de Premier League, Serie A, Bundesliga en gedurende drie eindtoernooien met Oranje. Tegenwoordig houdt de Amsterdammer zich bezig met heel andere vragen. "We worden voortdurend voorgelogen door de media en door politici."

"Robbie Williams raadde op Facebook aan om deze film te bekijken. Nu zeven jaar geleden. Sindsdien is bij mij alles 'gevallen'. Als een openbaring. Er ging een compleet andere wereld open. Plotseling begreep ik de wereld waarin we nu zitten. Maar ook die waarnaar we onderweg zijn en de jaren die achter ons liggen. Hoe we al jaren worden voorgelogen door de media. Hoe die ons gekleurde journalistiek voorschotelt….Lees meer


Coolen nieuwe HJO van Feyenoord

Feyenoord heeft Rini Coolen aangesteld als hoofd jeugdopleiding van Feyenoord Academy. De 54-jarige Coolen, die afgelopen seizoen trainer was van Feyenoord Onder 21, is daarmee de opvolger van Stanley Brard.`

van Leeuwen als beoogd opvolger Eric Gudde

Marianne van Leeuwen wordt voorgedragen als de opvolger van directeur betaald voetbal Eric Gudde, die eind september met pensioen gaat bij de KNVB.O23 competitie Leiden e.o.

Onze sportvrienden van DoCoS hadden het plan om een onderlinge O23 competitie dit seizoen op te zetten en daar hadden zich diverse clubs voor aangemeld. Helaas is dit door de bij u bekende omstandigheden niet doorgegaan. Vanaf komend seizoen gaat deze competitie dan echt van start. Later meer over de deelnemende clubs.

'FC Barcelona heeft eerste versterking voor het nieuwe seizoen al binnen'

FC Barcelona heeft de eerste zomerversterking voor het nieuwe seizoen naar alle waarschijnlijkheid al binnen. Emerson Aparecido Leite de Souza Junior, beter bekend als Emerson, komt over van Real Betis.

AD: ‘Guus Til komend seizoen Feyenoorder’

Guus Til is komend seizoen Feyenoorder. De 23-jarige middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd van Spartak Moskou. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Til wordt bij Feyenoord weer speler onder trainer Arne Slot. Til maakte in 2019 voor 18 miljoen de overstap van AZ naar Spartak Moskou. Dit seizoen kwam Til op huurbasis uit voor SC Freiburg.

Onana en UEFA over twee weken tegenover elkaar: zaak bij CAS dient begint juni

Ajax-doelman André Onana moet zich op 2 juni melden op het hoofdkantoor van sporttribunaal CAS. De Kameroener staat al maanden aan de kant wegens een dopingschorsing, maar hoopt eerder dan gepland weer in actie te mogen komen.

Complimenten

Het is niet de makkelijkste tijd waar wij met zijn allen in leven. Daarvoor is het ook bijzonder dat de diverse elftallen/teams van UVS m.b.t. trainers/ samenstellingen etc bijna rond zijn. Het was een flinke klus maar mijn complimenten voor de energie die daarin gestoken is. Chapeau!!Niels Tesselaar

Vijf jaar speelde ik in de jeugdopleiding van Vitesse en kreeg toen hét belletje waar je als speler ieder jaar bang voor bent.

“Helaas ik bel met slecht nieuws. We hebben besloten
om niet meer met je door te gaan naar volgend seizoen.”

Mijn droom spatte uiteen, ik voelde mij een loser. Ik ging naar een nieuwe school met nieuwe vriendjes en een nieuwe omgeving. Mijn Vitesse-identiteit was er niet meer. In de jaren erna vroeg ik mij steeds vaker af wie ik nou eigenlijk wél was.

Tijdens deze zoektocht kreeg ik te maken met paniek-
en angstaanvallen. Ik zocht hulp en kwam in therapie erachter dat Vitesse een grote impact op mij had gemaakt. Die loser, angst om te falen, de afwijzing, niet goed genoeg zijn. Het plezier van het spelletje werd overschaduwd door littekens.

Ik wilde iets met deze littekens en pitchte mijn
verhaal bij BNNVARA. Zij geloofde erin. Nu, elf jaar na
het belletje van Vitesse, is mijn idee een vierdelige documentaireserie geworden: Voetbaldroom.

📺 Vanaf aankomende zondag elke week om 21.15 op NPO3 bij BNNVARA

KNVB zet 'historische stap': vrouwen in eerste mannenelftal in amateurvoetbal

Vrouwelijke amateurvoetballers mogen vanaf het seizoen 2021/2022 uitkomen in het eerste mannenelftal van hun club. De KNVB heeft daar dinsdag als eerste voetbalbond ter wereld toestemming voor gegeven.
De KNVB spreekt zelf van een "historisch moment voor het amateurvoetbal in Nederland én wereldwijd". Gemengd voetbal was in Nederland tot dusver alleen mogelijk in de jeugd en de lagere amateurelftallen.
"Zodra vrouwen echter de seniorenleeftijd bereikten, moesten zij kiezen tussen spelen in een vrouwencompetitie of gemengd blijven spelen in de B-categorie", zegt Jan-Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB.

Shakhtar Stadium, jaren 30

Afbeelding

Iniesta viert 37ste verjaardag met nieuw contract in Japan

Andrés Iniesta weet van geen ophouden. De middenvelder is deze dinsdag 37 jaar oud geworden en heeft zijn contract bij Vissel Kobe verlengd, tot 2023. De precieze datum wordt niet gemeld.

De vorige verbintenis van Iniesta zou in januari 2022 aflopen en in Japan werd er rekening mee gehouden dat de technicus vervolgens zou gaan afzwaaien. Iniesta krijgt er echter geen genoeg van en heeft op zijn verjaardag bijgetekend. Hij ligt nu tot 2023 vast bij Vissel Kobe. Onduidelijk is of het gaat om een contract tot eind januari, eind juni of eind december.

Nieuwe club FC Banlieue vindt onderdak bij AGE/GGK

Op Laag Zestienhoven zal komend seizoen een nieuwe club gaan spelen. Een deel van de voormalige jeugd van Leonidas zal daar onder de naam FC Banlieue gaan spelen.
FC Banlieue, dat ondersteuning krijgt van het kledingmerk Clan de Banlieue, stelt honderd leden te hebben. Omdat Leonidas de afscheidende leden niet op haar complex wil heeft AGE/GGK FC Banlieue besloten onderdak te geven. Leonidas zelf is momenteel bezig de vereniging weer vorm te geven en hoopt op termijn weer door te groeien.STEUN UVS EN WIN DE MOOISTE PRIJZEN

Maak kans op unieke prijzen en steun tegelijkertijd UVS. Daar gaat het om bij de Nationale Sport Loterij. Een concept dat in het leven is geroepen om de door Corona zwaar getroffen amateursport te ondersteunen. Koop nu een lot, bepaal zelf naar welke sportvereniging de opbrengst (7 euro per lot) gaat en maak direct kans op mooie prijzen. De trekking geschiedt door een notaris op 24 september 2021. Er worden maximaal 600.000 loten verkocht en er zijn honderden prijzen beschikbaar. De kans dat je in de prijzen valt is dus groter dan ooit! Je steunt bovendien direct jouw eigen sportvereniging....Koop hier je lot en steun UVS.

Nieuwe spelers DSO

Riley Mesters komt over van Quick Boys (o21), en is zijn carrière begonnen bij de buren van BSC 68. Tim Ceder keert terug naar DSO na een uitstapje bij DSVP.

Theo Honsbeek

Na een zware periode met een aantal operaties en verblijf in het ziekenhuis, is Theo sinds een paar dagen hard bezig aan zijn herstel/revalidatie.

Hij doet dat in Wijckersloot Oegstgeest, kamer 2-06 (2e verdieping), ook wel aangeduid met de kleur geel – kracht. Zijn telefoonnummer is 06-22242668.

Een kaartje, een belletje of een keertje langs gaan (wel effe vooraf bellen) zullen hem goed doen!

Voetbalvereniging Woonwagen Kamp Emmen

In 2009 was het nog de allerbeste amateurclub van Nederland.
Maar in 2016 ging Voetbalvereniging Woonwagen Kamp Emmen, beter bekend als WKE, helaas ten onder...
Afbeelding

Een half jaar later begon de club weer onderaan, als WKE’16. Na drie kampioenschappen op rij speelt men tegenwoordig in de Tweede Klasse...

Afbeelding

 

 

HORIZONTAAL OVERSTAPPEN VAN SPEELDAG

Met ingang van het seizoen 2022/’23 is het voor standaard mannenteams uitkomende in de 1e klasse of lager van het standaardvoetbal mogelijk om horizontaal over te stappen van de zondag naar de zaterdag of andersom. Om te kunnen blijven werken aan toekomstbestendige amateurverenigingen en kwalitatieve competities heeft de KNVB besloten het horizontaal overstappen mogelijk te maken.

Horizontaal overstappen betekent dat het speelniveau waarop een team normaliter zou worden ingedeeld op basis van de sportieve prestaties in het voorliggende seizoen, ook het niveau wordt waarop het team in het nieuwe seizoen wordt ingedeeld op de gewenste speeldag. In de huidige situatie wordt een elftal dat de overstap maakt, beschouwd als een startend 1e elftal, wat betekent dat dit elftal in de laagste klasse wordt ingedeeld. Dit zorgde ervoor dat veel verenigingen niet overstapten. Door horizontaal overstappen mogelijk te maken, komen we tegemoet aan de wens van verenigingen en leden.

In twee gevallen verloopt horizontaal overstappen iets anders:

Bij een kampioenschap in de 1e klasse dan wel promotie via de nacompetitie van de 1e klasse naar de hoofdklasse wordt het team ingedeeld in de 1e klasse van de nieuwe speeldag.

Als een vereniging bij het verzoek tot horizontaal overstappen aangeeft dat het team wenst over te stappen naar een lagere klasse dan het huidige niveau, neemt het bestuur amateurvoetbal hierover een besluit.

KNVB: ‘Speelschema’s en indelingen aanpassen voor CO2-uitstoot’

De KNVB en partners willen een CO2-reductie van minstens 20 procent in het voetbalverkeer in 2023 bereiken. Deze ambitie is uitgesproken in het kader van de nieuwe campagne van het mobiliteitsprogramma GO.

In Nederland gaan normaal gesproken ruim 1,2 miljoen amateurvoetballers wekelijks op pad voor in totaal 33.000 wedstrijden op het veld of in de zaal. Dat levert een CO2-uitstoot van 48.635 ton op. Door aanpassingen in het speelschema en een publiekscampagne hopen de partijen de CO2-uitstoot door het amateurvoetbal terug te dringen.

Amateurvoetbal

In het amateurvoetbal reist 44 procent van de spelers met de auto, 37 procent met de fiets en 18 procent te voet. Jaarlijks gaat het om 248.977.300 gereden kilometers met de auto. Het overige deel van de CO2-uitstoot in het amateurvoetbal komt van het OV, dat goed is voor 1 procent en gelijk staat aan 5.658.575 kilometer.

Onlangs, in het seizoen 2020/’21, is door de KNVB het 4-fasenvoetbal ingevoerd voor pupillen om de gelijkwaardigheid en voetbalplezier te vergroten door een snellere herindeling. Een andere belangrijke reden voor de invoering van deze competitievorm is de besparing van 17 procent reisafstand.

Voor het gehele pupillenvoetbal gaat dat om ruim 25,8 miljoen vermeden reiskilometers per seizoen. Dit staat gelijk aan een besparing van 2.217 ton CO2 en is vergelijkbaar met meer dan 3.000 retourvluchten van Amsterdam naar Barcelona. In het seizoen 2021/’22 start de KNVB ook pilots met meerfasenvoetbal bij de junioren, waardoor er nog minder kilometers worden gereden.

Verduurzamen

“De aanpassingen in het speelschema van de pupillen zorgen voor een enorme vermindering van de CO2-uitstoot. Dat geeft ons de energie om nog meer stappen te zetten in onze duurzaamheidsambitie. Samen met onze partners ENGIE en Volkswagen streven we ernaar om met ons mobiliteitsprogramma GO de CO2-uitstoot verder terug te dringen. Dit willen wij bereiken door de reiskilometers te verduurzamen en onze leden te enthousiasmeren om te gaan fietsen of samen te rijden. Ook rijden al onze verenigingsadviseurs en medewerkers van voetbalontwikkeling elektrisch waardoor we elk seizoen 1,2 miljoen kilometers groen afleggen”, aldus Marc Nipius, partnershipmanager MVO-projecten.Marcere van DSO naar Nootdorp

sv Nootdorp heeft haar selectie voor volgend seizoen versterkt met AJ Mercera, de jonge, talentvolle speler is afkomstig van het Zoetermeerse DSO.

Chelsea - Bolton Wanderers
1957.

Afbeelding

Drie nieuwkomers bij Vitesse Delft

 Mike Hollenberg (speelde eerder 7 seizoenen voor SV Nootdorp en en dit seizoen voor BVCB), Levie Schut (v.v. Wilhelmus, in de jeugd Vitesse Delft), en Anthony Fortes (o.a. Sparta, Dordrecht, en nu overkomend van Delta Sport) komen alle 3 naar Vitesse Delft.
Ook Bono Poot (eerder jeugd Vitesse Delft) sluit weer aan bij de selectie.

BAKKIE BIJ RIETJE & HAN!

Tijdens een fietsrondje door mijn geboortewijk, die mooie ouwe rooie Kooi, kwam ik er achter dat er nog steeds hele aardige mensen wonen. Onderweg werd mij toe geroepen ….. “trek in een bakkie”? Heerlijk in het zonnetje en uiteraard alleen maar zottepraat, maar dat is in deze tijd van harte welkom.Bedankt Rietje voor het lekkere bakkie!

Fred Beerenfenger 

 Henk van Schaik

Henk van Schaik (2e van rechts) in de spotlights bij zijn club FC Trier.Highbury

Afbeelding

Cekic van Boshuizen naar DSO

Aanvaller Stojan Cekic (27) stapt over van zondag eersteklasser FC Boshuizen naar DSO  (competitiegenoot van UVS).

 

Claes van SVC'08 naar KSD Marine

Sam Claes (19) vertrekt aan het einde van het seizoen naar KSD Marine.Website UVS goed bezocht

Wist u dat de website van UVS sinds deze vernieuwd is door mik-media (11-01-2020) al meer dan 276.000 keer bezocht is!