Door de ogen van LR


Abonneer op ons YouTube kanaal

Volg ons ook via UVS TV en klik A.U.B. op onderstaande link (YouTube logo) en druk dan op abonneer.

YouTube actuele storingen en problemen | Allestoringen

 

Laatste afleveringen UVS TV


Tot snel

Vluchten naar Menorca | Boek goedkope vluchten naar Menorca | easyJet.com 


Steun de spelers van UVS 1

Maria vlag handgemaakt

Zaterdag ontvangt UVS op De Kikkerpolder DSO. De nummers 1 en 2 tegen elkaar. UVS wil graag winnen en de punten op de Kikkerpolder houden.

Langs deze weg de oproep aan trainers, leiders om met zoveel mogelijk spelers, ouders etc. naar de wedstrijd te komen. Zorg ervoor dat de spelers jullie steun zien en horen. Schreeuw ze naar de overwinning. Zorg dat je erbij bent. Tot zaterdag!!


Drukte

Er wordt zaterdag veel publiek verwacht bij de wedstrijd UVS - DSO. Het verzoek is om zoveel mogelijk met de fiets te komen.
Ks Cycling Fiets Fixie fitnessbike 28" Pegado wit-blauw - | bol.com


Vooruitblik op het weekend

In de 2e klasse C is de strijd bovenin ongelooflijk spannend en komt deze zaterdag tot een climax met het duel UVS-DSO. Bij winst van UVS is het gat weer 5 punten en lijkt de competitie beslist, bij ieder ander resultaat gaan we een ongelooflijk spannend slot tegemoet.

Onderin is het net zo spannend, een flink aantal clubs moet zich nog zorgen maken om niet op een p/d plek terecht te komen. SVC’08 is zo een ploeg die laag staat, komend weekend staat de lastige uitwedstrijd bij DoCoS op de rol. DoCoS heeft nog een paar puntjes nodig en het zal Dennis Olman zeer welkom zijn deze punten juist tegen SVC’08 te pakken.

Ook te Werve is ondanks de overwinning van afgelopen week nog vol in de overleving. Komende zaterdag zal er tegen en bij Kagia alles aan gedaan moeten worden de punten te pakken. Kagia is bij een overwinning nagenoeg veilig dus de belangen zijn ook bij deze wedstrijd groot. Soccer Boys ontvangt HVC’10. Soccer Boys moet winnen in de strijd onderin, HVC’10 heeft nog een minimale kans op plek 4 en moet dus ook winnen. Westlandia ontvangt Van Nispen en bij een nederlaag of gelijkspel van de gasten is officiële degradatie een feit. Vitesse Delft ontvangt Berke en een overwinning van de Delftse ploeg betekent dat de 3e plek en nacompetitie bijna een feit is.
Bron:hethaagsamateurvoetbal.nl


Alfred Schreuder kan niets met Ajax-geruchten: ‘Wat moet ik daarmee?’

Alfred Schreuder wil niet al te veel kwijt over de mogelijke overstap naar Ajax, zo blijkt uit een interview dat de trainer van Club Brugge woensdagavond gaf na de 1-0 overwinning op Royale Union Saint-Gilloise. De Telegraaf meldde kort na de 5-0 overwinning van kampioen Ajax op sc Heerenveen dat Schreuder op hoofdlijnen een akkoord heeft bereikt over een contract voor de aankomende twee seizoenen.


Te Werve vijf duels zonder Faysal Ameziane

De wedstrijd tussen Te Werve en SVC’08 werd afgelopen zaterdag ontsierd door de nodige kaarten. De uitblinkende scheidsrechter Takacs moest viermaal – terecht – rood tonen, waarvan twee keer naar aanleiding van twee gele kaarten.

Faysal Ameziane van Te Werve kreeg een directe rode kaart voorgehouden en kreeg van de aanklager een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden onvoorwaardelijk. SVC’08-speler Jesse Spaans kreeg voor zijn directe rode prent twee duels uitsluiting opgelegd.

Twee spelers van SVC’08, doelman Wesley Storm en Ronald Roosberg, gingen er na twee gele kaarten met rood af en misten dinsdagavond de wedstrijd van SVC’08 thuis tegen Kagia.

Bron:Haaglanden Voetbal


Brobbey verwacht ook volgend seizoen bij Ajax te spelen: 'Ik ben heel erg blij'

Als het aan Brian Brobbey ligt, speelt hij ook volgend seizoen voor Ajax. De van RB Leipzig gehuurde spits laat er na de kampioenswedstrijd in Amsterdam geen twijfel over bestaan.


Terugblik op de wedstrijden van dinsdagavond

UVS won met 4-1 van Vitesse Delft en DSO wist Berkel met 3-0 te verslaan. De spanning blijft dus nog even doorlopen.

Onderin deed Te Werve goede zaken met een 1-3 overwinning op Van Nispen maar liet SVC’08 twee punten onnodig liggen met een 2-2 tegen Kagia. HVC’10 ging met 1-2 onderuit tegen RCL en lijkt de strijd om de nacompetitie daarmee opgegeven te hebben.

DoCoS deed met een 2-1 zege op Westlandia ook uitstekende zaken op de ranglijst. Het gat naar de p/d plek bleef hiermee ruim en de ploeg krijgt de subtop in het vizier.
Bron:hethaagsamateurvoetbal.nl


UVS zag en overwon

UVS ontving dinsdagavond op De Kikkerpolder de nummer 3 van de ranglijst Vitesse Delft. UVS won met 4-1 en vierde dat na de wedstrijd in de kleedkamer.


Onrust in Groningen-selectie: 'Spelers hebben onderling mot met elkaar'

Het rommelt in de kleedkamer van FC Groningen, zo weet William Pomp, verslaggever voor het Dagblad van het Noorden. De ploeg van coach Danny Buijs verloor zaterdag met 1-2 van Sparta en dreigt zich niet te kwalificeren voor de play-offs om Europees voetbal.


ADO neemt boete in ontvangst en zoekt geen nieuwe trainer voor play-offs

ADO Den Haag gaat met Giovanni Franken de play-offs in, ondanks de boete die de club boven het hoofd hangt. De assistent van de ontslagen Ruud Brood is sinds eind februari de tijdelijke eindverantwoordelijke, maar beschikt niet over de juiste papieren.


Feyenoord: ‘Slechts 3000 kaarten voor finale Conference League’

Na een zinderende wedstrijd in Marseille is de finale van de Europa Conference League bereikt. Op woensdag 25 mei speelt Feyenoord de finale tegen AS Roma in de Arena Kombëtare in Tirana (aanvang 21:00 uur). 

De UEFA stelt voor de finale 3.000 kaarten gratis beschikbaar aan Feyenoord. Deze worden eveneens gratis beschikbaar gesteld aan de uitkaarthouders van de club en moeten worden geclaimd. 400 kaarten zijn voor diamondcardhouders, 1.200 gaan er naar supporters met een goldcard en 175 naar silvercardhouders die door de opgebouwde punten van dit seizoen volgend seizoen een goldcard krijgen. De resterende kaarten kunnen worden geclaimd door silvercardhouders.


Berichten van UVS Twitter

 

Terugblik op het weekend

Dat de titelstrijd nog niet helemaal beslist is in 2C, bleek zaterdagmiddag wel weer. Koploper UVS ging hard onderuit op bezoek bij Berkel: 3-0. Nino Jonkman, Rick Ammerlaan en Jos Buitenhuis scoorden voor de thuisploeg. Het Zoetermeerse DSO maakte gehakt van het Naaldwijkse Westlandia (zat): 6-2. Door deze puike overwinning is de achterstand van DSO op koploper UVS nu slechts twee verliespunten. DSO moet nog wel de inhaalwedstrijd die zij tegoed hebben winnen.

Door de nederlaag van Westlandia (zat) bij DSO, is de kans op plek vier voor HVC’10 weer gestegen. De ploeg uit Hoek van Holland rekende zaterdag af met hekkensluiter Van Nispen: 1-4. HVC’10 kwam nog wel op een 1-0 achterstand. Doelpunten van Kay v/d Bos, Jorn Groothuizen, Jorno Reurink en Tom Plooij bezorgde HVC’10 uiteindelijk alsnog een ruime 1-4 overwinning. HVC’10 ging RCL voorbij op de ranglijst, de Leiderdorpers verloren verrassend met 1-4 van DoCoS.

Kagia en SVC’08 deden onderin prima zaken. Voor hun tegenstanders gold dat minder. Kagia versloeg Soccer Boys met 5-1. SVC’08 won nipt bij Te Werve: 0-1.

Bron:Hethaagsamateurvoetbal.nl


KNVB vreest mislopen WK met Oranjevrouwen en trekt boycot in

De KNVB is teruggekomen op het eerdere besluit om wedstrijden tegen Belarus te boycotten. De nationale vrouwenploeg van dat land zit in dezelfde WK-kwalificatiepoule als Nederland, maar vanwege de betrokkenheid van Belarus bij de oorlog in Oekraïne wilde Oranje aanvankelijk niet tegen het land spelen. Deze boycot zou echter niet langer het gewenste effect hebben.Leegloop compleet bij Willem II: ook hoofd scouting na dertig jaar weg

Gerard Wielaert heeft besloten zijn aflopende contract bij Willem II niet te verlengen. De hoofd scouting was bijna dertig jaar werkzaam bij de club. Eerder werkte Wielaert onder meer als jeugdtrainer...


Van Nistelrooy laat Zenden buiten nieuwe staf PSV

Boudewijn Zenden leek komend seizoen opnieuw onderdeel te zijn van de technische staf van PSV, maar de komst van Van Nistelrooy heeft roet in het eten gegooid. De voormalig international van het Nederlandse elftal, die nu actief is als parttime assistent-trainer en specialistentrainer, is niet meer nodig bij het eerste van PSV.
'Je kunt allerlei scenario’s schrijven, maar eigenlijk is het simpel: 7 punten'

Voor Sparta-middenvelder Sven Mijnans heeft de trainerswissel vooralsnog niet verkeerd uitgepakt. De nummer tien kreeg na de komst van Maurice Steijn direct het vertrouwen en speelde zaterdag tegen AZ de volle negentig minuten.


Wijzigingen seizoen 2022/23

Het huidige seizoen bevindt zich nog in de beslissende fase, maar het is ook belangrijk de blik alvast op het nieuwe seizoen te richten. Voordat de competitie start is het namelijk noodzakelijk de teams bij de bond in te schrijven. Voor het seizoen 2022/’23 is het mogelijk om van 1 juni tot en met 20 juni de teaminschrijvingen te regelen in Sportlink Club.

Bij het inschrijven van teams komen zaken om de hoek kijken die goed zijn om te weten. Door hiermee rekening te houden kun je teams zo optimaal mogelijk indelen en beleven voetballers het meeste plezier aan voetbal.


Belangrijkste wijzigingen voor het nieuwe seizoen

  • Binnen het meidenvoetbal is komend seizoen sprake van een gewijzigd competitie-aanbod. Zo is onder meer de MO20 in de plaats gekomen van de MO19 en is er binnen elke leeftijdsgroep sprake van een 3-fasenmodel. Dit betekent concreet dat voor deze categorieën in september 2022 wordt gestart met fase 1, die na de herfstvakantie wordt gevolgd door een 2e fase. In het voorjaar van 2023 wordt een 3e fase gespeeld. Indeling in de vervolgfasen zal geschieden op basis van de prestaties in de voorgaande fase(n). Bekijk deze pagina voor meer informatie over het competitie-aanbod MO13 t/m MO20.

  • In de competitie van de reserve-elftallen mannen senioren wordt de grens tussen de A- en B-categorie verhoogd. Deze komt in alle districten in zowel het zaterdag- als zondagvoetbal te liggen tussen de reserve 2e klasse en reserve 3e klasse. Met ingang van het seizoen 2022/’23 behoort de reserve 3e klasse in het hele land dus tot categorie B. Verder wordt komend seizoen in de reserve 2e klasse een vrije inschrijving gehanteerd en wordt in deze klasse een najaar- en voorjaarscompetitie gespeeld.

  • De opzet in een groot deel van de competities voor de JO13 t/m JO19 verandert komend seizoen. Vanaf de hoofdklasse en lager gaat er in drie fases gespeeld worden. De 1e fase start begin september en staat in het teken van het bekervoetbal. Na de herfstvakantie start de 2e fase en in het voorjaar wordt de 3e fase gespeeld. Indeling in de vervolgfasen zal geschieden op basis van de prestaties in de voorgaande fase(n).


KNVB past reglement aan: Met ingang van volgend seizoen tellen uitdoelpunten in play-offs niet meer ‘dubbel’

DE KNVB heeft de reglementen aangepast. Met ingang van volgend seizoen tellen de uitdoelpunten niet meer ‘dubbel’ tijdens de wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie. Daarmee volgt de KNVB het besluit van de UEFA om de uitdoelpuntenregel in de Europese clubtoernooien af te schaffen.

Als de teams na twee wedstrijden evenveel doelpunten hebben gemaakt zal er een verlenging van twee keer vijftien minuten volgen en  als de stand dan nog steeds gelijk is volgt er een strafschoppenserie.


 

Goodett vertrekt bij DHC

De snelle aanvaller Jerone Goodett van DHC zal in seizoen 2022/23 voor HBS uit gaan komen.UVS 2 wint van concurrent

UVS 2 heeft goede zaken gedaan tegen concurrent Rijnsburgse Boys. De Blauwwitte brigade won thuis op De Kikkerpolder met 4-2 en staat na twee verliespartijen nu weer steviger aan kop met 8 punten voorsprong op Rijnsburgse Boys.


Keeper gezocht

Welke keeper komt de zaterdag selectie van UVS versterken? Voor meer informatie neem contact op met Lucas Riethoven info@uvs-leiden.nl


Van Look naar Die Haghe

Die Haghe is erin geslaagd om met Justin van Look  een kwalitatief goede keeper binnen te halen. Hij is al jaren als doelman actief op het niveau van de eerste klasse bij Forum Sport (daarvoor Voorschoten'97) en heeft zijn sporen dus al ruimschoots verdiend.


Slot deelt inspiratiebron: 'Maar één trainer die echt boven alle partijen staat'

Arne Slot genoot dinsdag met volle teugen van het Champions League-duel tussen Manchester City en Real Madrid. De trainer van Feyenoord spreekt zijn bewondering uit voor manager Pep Guardiola van The Citizens.


Vitesse Delft versterkt zich met Koeleman

Sander Koeleman komt volgend seizoen weer terug bij Vitesse Delft, de club waar hij eerder twee seizoenen speelde.

Sander Koeleman maakte liefst tien seizoenen deel uit van de selectie van FC ’s-Gravenzande, waar hij meer dan 250 wedstrijden in de hoofdmacht speelde. Bij ’s-Gravenzande promoveerde hij tweemaal naar de hoofdklasse, won de KNVB-districtsbeker en de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Vitesse-periode

In het seizoen 2010-2011 was Koeleman al actief voor Vitesse Delft in de Hoofdklasse A, waarin hij in 18 van de 26 wedstrijden uitkwam en drie doelpunten maakte. Het seizoen 2011–2012 speelde Vitesse Delft in de 1e klasse B, Koeleman speelde alle 26 wedstrijden waarin hij toen zesmaal tot scoren kwam.

Derde versterking

Na de eerdere versterkingen Rick Burgering (Quick) en doelman Daniël Kumic (FC ‘s-Gravenzande), is de komst van Sander Koeleman een welkome aanvulling voor de selectie van hoofdtrainer Ronald Hes en assistent Chris Treling.

Bron: Haaglanden Voetbal


Uit een ver verleden (van Wim Vreeswijk)

 

HVC’10 haalt Faizel Soekhai binnen als coördinator jeugd

Woensdagavond kreeg ik persoonlijk onderstaand bericht van Faizel binnen. Langs deze weg nogmaals heel veel succes gewenst!

Faizel Soekhai gaat aan de slag bij de jeugdafdeling van HVC’10. Op de Rondgang in Hoek van Holland gaat Soekhai (52) als hoofdcoördinator zijn kennis en ervaring delen met de jeugdtrainers. Hij krijgt ook een actieve rol bij de trainingen en gaat als een aanspreekpunt fungeren voor trainers, leiders, ouders en kinderen binnen de jeugdafdeling van HVC’10.

Faizel Soekhai, in het bezit van het trainersdiploma UEFA A, werkte als hoofdtrainer bij onder meer HVV, TAC’90, DSO en RCL en bekleedde functies bij ADO Den Haag en Excelsior. Zijn laatste klus was bij profclub AlWahda FC uit de Verenigde Arabische Emiraten, waarbij hij onder hoofdtrainer Mark Wotte verantwoordelijk was voor de Onder 18. De Zuid-Hollander keerde tijdens de coronaperiode terug naar Nederland, omdat hij z’n gezin miste en omdat de omstandigheden bij Al Wahda als gevolg van Covid veranderden.

Enthousiasme

Via oud-profvoetballer Chaly Jones, hoofd van de voetbalschool bij HVC’10, kwam Faizel Soekhai in contact met de Hoekse club. De afgelopen weken heeft hij diverse trainingen bekeken bij de jeugd en gesprekken gevoerd met jeugdtrainers, de jeugdcommissie en het bestuur. ,,We zijn zeer gecharmeerd geraakt van zijn plannen, zijn enthousiasme en de meerwaarde die hij kan bieden aan de opleiding van onze jeugdspelers en jeugdtrainers”, aldus een woordvoerder van HVC’10.


Fraser over vertrek: "Ranko is mijn rechterarm en beste wapen"

Henk Fraser geeft een verschil van inzicht met technisch directeur Gerard Nijkamp als hoofdreden voor zijn vertrek bij Sparta. De oefenmeester heeft vier speelronden voor het einde ontslag genomen bij Sparta omdat de club zijn assistent Aleksandar Rankovic op straat zette. Fraser, die na dit seizoen aan de slag gaat bij FC Utrecht, verklaarde zich solidair aan zijn 'rechterarm'.


Hagenaar Maurice Steijn stapt per direct in bij Sparta

Maurice Steijn begint al eerder dan gepland aan zijn klus als nieuwe trainer van Sparta. Steijn staat vanaf dinsdag al voor de groep op Het Kasteel als opvolger van de vertrokken Henk Fraser.

Nourdin Boukhari zal de training op maandag nog leiden. Zondagavond werd duidelijk dat Henk Fraser niet langer de trainer van Sparta is. De hoofdcoach stapte op nadat zijn assistent Aleksandar Rankovic door de club op non-actief was gezet.

Technisch Directeur Gerard Nijkamp van Sparta laat in een reactie weten dat er een andere dynamiek moest ontstaan binnen de staf. Fraser verklaarde zich solidair aan zijn assistent Rankovic.


Een aantal foto's van de Leidse derby


Toppers!!

Wat moeten wij zonder vrijwilligers?


Remsy van der Linden vertrekt bij Feyenoord

Remsy van der Linden vertrekt na 11 seizoenen bij Feyenoord. Waar hij het komende seizoen gaat voetballen is nog niet bekend. De 18 jarige linksbenige centrale middenvelder uit Leiden is met voetbal bij UVS  in de ukken begonnen.


Vriesde per direct weg bij DWO

Edmund Vriesde heeft besloten te stoppen als hoofdtrainer van zaterdag derdeklasser DWO. Het bestuur van de Zoetermeerde club betreurt het besluit van Vriesde om vroegtijdig te vertrekken, maar respecteert zijn beslissing.


UVS 108 jaar

Vrijdag 1 april 2022. UVS 108 jaar jong.

Ouderen Reünie.

Hieronder wat sfeerbeelden. Het verslag en foto's van deze dag volgt z.s.m. via nieuws op deze website.
Cekic van DSO naar Alphense Boys

Aanvaller Stojan Cekic van DSO zal volgend seizoen voor Alphense Boys uit gaan komen. Zijn verblijf bij DSO blijft daardoor tot 1 seizoen beperkt. Voor zijn komst naar DSO kwam hij uit voor FC Boshuizen.


Wedstrijdposters UVS

Wist u dat de wedstrijdposters voor de thuiswedstrijden van UVS op diverse plaatsen in de stad worden opgehangen. Dit gedaan wordt door Han van Kempen en Frans Malachowski. Onze dank is groot en wat moeten wij zonder vrijwilligers?! Daar mogen we best regelmatig bij stil staan en wij al deze mensen zeer dankbaar zijn.


Van der Putten

Waar speelt centrumspits Rowdy van der Putten van Scheveningen volgend seizoen? Bij Ter Leede in Sassenheim of....


De trainers van HVC'10 over UVS