Door de ogen van LR

Heeft u nieuwtjes of bijzonderheden te melden? Mail deze dan s.v.p. naar info@uvs-leiden.nl  

Geen verlenging voor 3 spelers sc Genemuiden

Je ziet het steeds meer voorkomen bij de betalende clubs dat er afscheid wordt genomen van dragende spelers. Zo ook bij sc Genemuiden. Daar zijn noodzakelijke bezuinigingen nodig. Als gevolg hiervan is besloten om volgend seizoen de selectie op een aantal posities te verjongen. Hierdoor zullen de overeenkomsten met Omar Kavak, Martijn van der Laan en Patrick Jansen niet worden verlengd en gaat Genemuiden op zoek gaat naar jongere alternatieven.

Complex Boshuizen

Er was/ is veel discussie over het complex van FC Boshuizen. De werkzaamheden gaan onverminderd door. Er is nu gestart met het aanbrengen van de verlichting. Zie bijgaande foto's.Mark Schuur naar TOGB

Mark Schuur (ex UVS) is de nieuwe trainer van zondaghoofdklasser TOGB. De Hagenaar volgt bij de Hoge Land-bewoners de naar sc Feyenoord vertrekkende Ronald Ermes op. Schuur is 45 jaar en zal net als zijn voorgang bij TOGB komend seizoen aan zijn eerste “klus” als eindverantwoordelijke beginnen.

Van den Berg volgend seizoen bij Westlandia zaterdag

Lars van den Berg gaat VELO verlaten. Van den Berg die ooit door Sparta werd weggehaald bij Westlandia, gaat terug naar de Naaldwijkse club. Hij gaat voor het zaterdagteam spelen die bij UVS in de klasse uitkomen.

Selectienieuws UVS zaterdag

De gesprekken m.b.t. seizoen 21/22 voor de UVS zaterdagselectie zijn in volle gang. Vanaf komende week meer op deze website onder nieuws.


De Jong vertrekt bij vv Katwijk

Katwijk en doelman Boy de Jong hebben in goed overleg besloten dat de wegen na komende zomer voorlopig zullen gaan scheiden.
De uit Den Haag afkomstige Boy de Jong (26) kwam afgelopen zomer over van FC Stellenbosch, waarmee hij uitkwam in de hoogste profdivisie van Zuid-Afrika.

Herstart competitie uiterlijk op 10 en 11 april

Een herstart van de amateurvoetbalcompetitie zal uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april moeten plaatsvinden, heeft de KNVB donderdagavond aan de clubs gemeld. Het betreft de A-categorie. Voor de overige (lagere) competitie gelden andere deadlines. De KNVB heeft nog twee scenario’s open staan:

De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld.
Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.
Over de resterende scenario’s wordt uiterlijk in de week van 9 februari een beslissing genomen. Als de competitie wordt hervat houdt de KNVB rekening met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart.

Duo Boon aan het roer bij HVC'10

Piet Boon zal ook volgens seizoen voor de groep als trainer van HVC'10 staan. De assistent van Piet wordt zijn 64 jarige neef Henk Boon.

Gesprekken A selectie UVS

De gesprekken met spelers voor de zaterdag selectie zijn in volle gang. En zijn inmiddels de eerste toezeggingen voor seizoen 2021-2022 binnen. Binnenkort meer hierover onder het kopje nieuws op deze website.

Van der Zee weigert te berusten in einde seizoen

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee blijft hoop houden dat er dit seizoen nog in competitieverband gevoetbald kan worden. Dat schrijft de bestuurder in zijn column op de website van de voetbalbond.

,,Niettemin is de status quo van dit moment, dat het amateurvoetbal wacht op het advies van het OMT omtrent de risico’s voor de buitensporten. Ook zien we door de verlengde lockdown de deadlines voor de beoogde start van de voetbalcompetitie snel op ons afkomen. Er gaan al stemmen op, dat we het niet zullen halen. Vooralsnog weiger ik daaraan toe te geven. Testen en vaccins creëren een nieuw perspectief”, blijft Van der Zee hoopvol.

Capelle neemt afscheid van zestal

De technische Commissie van Capelle is momenteel bezig met de laatste wijzigingen in haar selectie, voor het seizoen 2021-2022.

De selectie voor het nieuwe seizoen wordt teruggebracht naar 18 veldspelers en 2 keepers. Hierdoor moet men helaas afscheid nemen van een aantal (ervaren) spelers. Eerder verwelkomde de Capellenaren voor het nieuwe seizoen, de ervaren verdediger Wesley Pollemans, en de aanvaller Olaf van der Sande. Capelle heeft besloten met de volgende spelers niet verder te gaan: Justin van Mullem, Leon Krznaric, Anass El Bouchataoui, Lars van de Wijngaard, Kevin van la Parra en Candido Da Conceicao.

Documentaire ESPN: Woedende Rankovic tijdens rust

DO Den Haag speelde voor de TOTO KNVB-beker in oktober 2020 in het eigen stadion tegen Sparta. De Rotterdammers leken het duel met 0-1 te winnen, maar ADO Den Haag sloeg op de valreep toe en haalde er nog een verlenging en ‘pingelserie’ uit. Tijdens de rust ging toenmalig trainer Aleksandar Rankovic ‘uit zijn dak’.

ADO Den Haag speelde geen beste partij voor rust tegen Sparta, de club waar Rankovic als assistent van Henk Fraser had gewerkt. Wat wilde hij graag winnen van zijn oude club. In de rust van dat duel ging de ADO Den Haag-trainer volledig door het lint. Rankovic hield een donderspeech in de rust, zelfs een instructiebord moest het ontgelden.

Die opnamen zijn te zien in een documentaire van ESPN ‘Ademhalen, Doorzetten en Overleven’, die komende zondag (om 22.00 uur) is te zien bij die zender.

Olman ook volgend seizoen trainer van DoCoS

Dennis Olman en DoCoS hebben we samenwerking met een jaar verlengd.

Er is meer nieuws op komst

Binnenkort is er meer nieuws  van UVS te verwachten m.b.t. trainers en spelers. Nog even geduld A.U.B.

Storm van Westlandia naar SVC'08 en Vos vertrekt

SVC'08 heeft zich versterkt voor volgend seizoen met doelman Wesley Storm van Westlandia (zo). De huidige eerste doelman Joey Vos besloten om SVC'08 na dit seizoen te verlaten.

De molen draait op volle toeren

Het is de tijd van het seizoen om te praten met spelers, trainers, staf etc. Je ziet een nieuwe trend dat clubs al in september/ oktober praten als het seizoen net begonnen is.

De molen bij UVS draait ook op volle toeren en binnenkort meer nieuws over de invulling van de jeugdtrainers en die van UVS 1 en 2. Daarover gesproken draait de geruchtenmolen volop en ik heb al heel wat voorbij zien komen. Erg leuk om te zien en te horen dat iedereen zo betrokken is.

Ik kijk en hoop met u uit naar hopelijk een vervolg van de competitie in wat voor vorm dan ook en wens iedereen veel plezier en succes.

Van der Sande keert terug bij Capelle

Olaf van der Sande terug keert naar zijn oude club vv Capelle voor het seizoen 2021/2022.

Van der Sande maakte in het seizoen 2015/2016 tot 2017/2018 ook deel uit van de selectie van Capellenaren. Na een uitstap naar Spakenburg en Quick Boys, keert de aanvaller weer terug naar zijn oude liefde Capelle.

Er zijn nog steeds twee scenario's voor het amateurvoetbal dit seizoen

Ook nadat het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal allebei nog op tafel liggen.

Begin december werd duidelijk dat door de lockdown het niet meer haalbaar is om de huidige competities volledig uit te spelen. Hierdoor bleven de volgende twee scenario’s over:

1️⃣ De competities opdelen in halve poules, waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
2️⃣ Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar. 

Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.

Vervolgstage bij Sparta

De jeugdspeler van UVS die door Sparta Rotterdam in 2020 is gescout en op stage mocht komen is voor een vervolgstage uitgenodigd. Speel je in de kijker op De Kikkerpolder!
Sparta Rotterdam - Wikipedia

De jongens eerder afremmen dan opwinden

Bij Forum Sport wordt er gewoon doorgetraind. De beperkende maatregelen hebben daar geen invloed op. Dennis den Turk (TRAINER): ,,Wij houden de jongens fit door verschillende oefeningen aan te bieden. Dat kan zijn in 2-tallen, maar ook in 4-tallen. Wij staan dan ook als het kan met vier trainers op het veld die dan ieder een eigen onderdeel coacht en zodoende krijgen de jongens alle aandacht. Met trainers als Marcel L’Ami, Jochem Verbaan en Mathijs Seilberger hebben we genoeg ervaring in huis om de spelers enthousiast te krijgen en te houden. Bij Forum Sport zit dat trouwens wel goed, want we moeten de jongens eerder afremmen dan opwinden. Bij deze wil ik dan ook de groep een groot compliment geven omdat ze altijd met plezier naar de trainingen komen en daardoor hebben we over de inzet en arbeid niks te klagen.”

Vanaf 2022 alleen onkosten- en vrijwilligersvergoeding in het amateurvoetbal

Vanaf het seizoen 2022-2023 mogen amateurvoetballers géén andere vergoeding meer ontvangen dan een daadwerkelijke onkostenvergoeding of een vrijwilligersvergoeding volgens de vrijwilligersregeling. Dat voorstel heeft de bondsvergadering van de KNVB maandag goedgekeurd.

Binnen het amateurvoetbal is al langer discussie over het betalen van spelers en onder welke voorwaarden dat wel en niet zou moeten worden toegestaan.

Onder de nieuwe regelgeving mogen verenigingen nog steeds spelerscontracten afsluiten die zijn geregistreerd bij de KNVB. Daarmee zijn deze spelers contractspelers zoals vastgelegd in de reglementen van de bond.

Onder de nieuwe regelgeving blijft het betalen van amateurspelers door derden mogelijk. Alleen mag niet méér worden betaald dan een daadwerkelijke onkostenvergoeding of de vrijwilligersvergoeding overeenkomstig de vrijwilligersregeling. Wil men wel meer betalen, dan moet dit via een spelerscontract en wordt de speler contractspeler. Een spelerscontract kan alleen met een speler worden gesloten door een amateurvereniging of een aan de amateurvereniging gelieerde stichting die is erkend en geregistreerd door de KNVB.

De handhaving van de nieuwe regels gaat steekproefsgewijs plaatsvinden, op basis van high trust, high penalty. Clubs en spelers zullen worden gestraft wanneer ze de regels overtreden. Dat kan voor spelers bijvoorbeeld gaan om lange uitsluitingen of schorsingen en voor clubs om plaatsing in een lagere klasse of het inhouden van maximaal vijf wedstrijdpunten op de ranglijst van de lopende competitie.

De nieuwe regelgeving gaat vanaf het seizoen 2022/’23 in. Zo kunnen amateurverenigingen en spelers optimaal worden voorgelicht door de KNVB en hebben ze voldoende gelegenheid om zich voor te bereiden op de nieuwe situatie.

Bron: www.knvb.nl

Van Oostrom Soede langer bij Te Werve

Hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede zal dan zijn zevende seizoen bij Te Werve ingaan. Na de vele successen en promoties ligt er de uitdaging met een verjongd team verder te gaan bouwen aan de toekomst van Te Werve.

Zwart raadt Ajax aan: 'Durf het gokje met Harroui aan'

Pieter Zwart sluit niet uit dat Abdou Harroui (ex UVS) het aankan om in de top van de Eredivisie te spelen. Op basis van statistieken blinkt de middenvelder van Sparta Rotterdam op meerdere vlakken uit en Zwart gelooft dan ook dat hij zelfs bij Ajax zijn steentje bij zou kunnen dragen.

'Zelfs bij Ajax zou je kunnen stellen: durf controlerend op het middenveld het gokje met Harroui aan. Hij haalt cijfers binnen… Dit is de onontdekte parel van de Eredivisie', klinken de lovende woorden van Zwart bij Voetbal International. 'Hij lijkt de stap te gaan maken naar de subtop, maar qua cijfers is hij klaar voor de top.'

Biesheuvel van DSO naar Nieuwenhoorn

Oscar Biesheuvel  vertrekt na dit seizoen bij zaterdag tweedeklasser DSO, waar hij wordt opgevolgd door Bert de Best. Biesheuvel heeft in  inmiddels zijn nieuwe club gevonden. 

De Best nieuwe trainer DSO

Bert de Best wordt de nieuwe trainer van DSO. De Best kondigde onlangs in Sporttribune aan dat hij na 3 jaar Be Fair op zoek was naar een nieuwe uitdaging en heeft die uitdaging in DSO gevonden.

IFC switcht van zondag naar zaterdag

Sinds de oprichting in 1927 is IFC een “zondagclub” geweest. Generaties lang was de gang op zondag naar de club voor velen een mooie en onmisbare gewoonte, maar ook de plek om de sociale contacten op peil te houden en de beslommeringen van de week weg te spoelen. Het prestatieve voetbal werd als vanzelf op die dag gespeeld. Niet alleen bij IFC maar eigenlijk door heel Nederland. Discussie over de speeldag ontstond pas veel later.

Als vanzelfsprekend liep de rode draad binnen families al die jaren zo door en van vader op zoon stond de zondag centraal als het ging om strijden om de punten. Je kon ze zo uittekenen die familiaire banden: De Jong, v.d. Meulen, Timmermans, Lagendijk, Plaisier, Dijksman.

Het gaf IFC gedurende decennia de uitstraling van een warme familieclub, waar gezelligheid en verbondenheid voorop stonden, meer dan het pure presteren. Veel clubs waren jaloers op dat imago. Echter in de laatste 20 jaar van de vorige eeuw werd het presteren en het niveau van waarop een club speelde steeds belangrijker, niet alleen in de pers, maar ook bij sponsors, trainers, spelers en jeugdleden. Clubtrouw begon af te kalven. Het zaterdagvoetbal won snel terrein, mede door het (financiële) fanatisme in bepaalde regio`s daarin.

In 1997 trad een nieuw bestuur aan, waarvan de harde kern nog steeds na al die jaren actief is. Wij wilden met een degelijk beleidsplan IFC meer cachet geven. De toenmalige status met minder dan 300 leden, nauwelijks jeugd, prestatief voetbal op 5e klas niveau en zeer beperkte financiële middelen gaven daar zeer veel aanleiding toe. Naast heel veel aandacht voor de jeugdopleiding (met boegbeelden Henk v.d. Bend, Gerrit de Heer en Aad Lingen), het oprichten van de fameuze voetbalschool voor 4- en 5-jarigen (als 1e in Nederland, met dank aan Roel v.d. Mei), later gevolgd door het geweldige meisjesvoetbal (Ben Bakker), bijna professionele sponsorwerving en veel aandacht voor de externe PR, werd ook de focus gelegd op prestatievoetbal.

Daartoe moest de onvermijdelijk stap worden gezet om de toenmalige zaterdag 1 op te heffen, hetgeen mij persoonlijk pijn deed, daar ik volledig uit die tak kwam. Maar getalsmatig en qua “bloedgroep” van de club kon dat niet anders.

IFC Zondag 1 begon aan een ongekende opmars van 5e Klas KNVB naar Hoofdklasse. Altijd met een zeer beperkt budget ten opzichte van andere clubs, maar met succes door een bijzondere combinatie van een aantal supertalenten vanuit de club, slimme versterkingen en de juiste trainers. Opnieuw werd er met afgunst naar IFC gekeken.

Het heeft de club al die jaren heel veel gebracht. Niet alleen ontstond met de opmars er veel aanzien in de regio, maar ook kozen sponsors, jeugdspelers en regiotalenten veel sneller voor IFC. Trainers van naam (Rob Verweij, Robert Verbeek, Jack v.d. Berg) wilden IFC graag trainen. Het vaak oogstrelende voetbal trok de echte voetballiefhebbers naar Schildman. De club trok de ruime aandacht van de pers. Het ledental groeide gestaag naar boven 900. Het spelen van voetbal op niveau dwong de club ook tot flinke verbeteringen aan de accommodatie, van tribune, het “gouden” dakterras tot fraaie kunstgrasvelden.

Soms moet je een beleidsplan bijstellen naar de realiteit. Een aantal jaren geleden werd duidelijk dat voor veel jeugdtalenten de stap naar Zondag 1 te groot was om in een keer te nemen. Tijd voor de heroprichting dus van Zaterdag 1. Uitstekend idee, opvang van eigen talenten, doorgroei voor een aantal naar Zondag 1, streefniveau 2eKlasse. Een prima concept, echter met het mislopen van de promotie naar de 2e Klasse begon ook het grote leegroven van IFC door andere clubs. Onze talenten, ook uit de hogere jeugdteams, waaierden uit naar de regio. Het zijn natuurlijk net dominostenen, als de voorste valt (lees: de beste 3 spelers in een team) dan gaat de rest ook. Einde concept dus.

Bestuurlijk zijn we al een klein jaar bezig om met een vernieuwd beleidsplan de verschillende geledingen binnen de club (jeugd, meisjes, vriendenteams en prestatievoetbal) toekomstbestendig te maken voor de periode 2021-2025.

Belangrijke pijler daarin is de revitalisering van de jeugdafdeling. Onder leiding van de nieuwe coördinatoren met een erkend clubhart (Reinder en Karsten v.d. Velde, John Dost, Marco van Roon en Siebe de Waard) is er al veel bereikt in de afgelopen 5 maanden op gebied van uitstraling, communicatie, sfeer en inhoud.

Deze Covid-19 periode hebben we ook benut om een grondige evaluatie te doen van Zondag 1 en Zaterdag 1. Afgelopen week hebben we de voor veel bestuurs- en commissieleden moeilijke beslissing moeten nemen om te stoppen met het prestatieve deel op zondag (niet met de vriendenteams!).

Zoals ik ook al in het AD aangaf is de publieke belangstelling teleurstellend gedaald de afgelopen 2 jaar ondanks de prestaties en het goede spel. Ook vanuit de club zelf is er minder interesse. Het invullen van het team wordt telkens moeilijker doordat spelers niet meer op zondag willen spelen, ook onze eigen talenten niet. Daarnaast blijft de stap vanuit jeugd naar Zondag 1 voor de meeste jonge spelers te groot. Het gevoel bij Zondag 1 en zeker ook de herkenbaarheid is daardoor sterk gedaald. Natuurlijk spelen de grote afstanden naar uitwedstrijden, het niet-regionaal spelen en afnemende PR voor het zondagvoetbal hierbij een belangrijke rol. Al jaren pleiten wij bij de KNVB voor het zogenaamde weekendvoetbal, maar geheel in stijl van deze organisatie blijft een daadkrachtige aanpak achterwege. Wij gaan er niet meer op wachten!

Vanaf nu gaat de focus op een door het bestuur nieuw ontworpen model: “Project Zaterdag”

Met een 5-jaren plan willen we het prestatievoetbal op zaterdag naar een vergelijkbaar niveau als nu met zondag brengen. De switch naar Zaterdag 1 wordt gemaakt. Met een sterke mix van een paar sterkhouders vanuit Zondag 1, een selectie vanuit huidige Zaterdag 1, opnieuw interesseren van uitgewaaierde IFC-ers en doorstroming vanuit jeugd, moet de weg omhoog worden ingezet. Voor de jonge talenten die nog niet helemaal rijp zijn voor het niveau wordt een speciaal Zaterdag 2 onder de naam “Jong IFC” geformeerd. Zo`n project kan alleen slagen met een sterke staf en uitstekende randvoorwaarden.

Ron Timmers, gelouterd trainer van o.a. Dongen, ASWH, Capelle en Sliedrecht, is inmiddels aangesteld en heeft zich gecommitteerd aan het concept. Komende 2 weken volgen de andere stafleden.

Een zeer belangrijke voetnoot is natuurlijk dat de zaterdag in dit concept vanzelfsprekend de sfeerdag pur sang binnen de club moet worden! We zien uit naar de gezellige mix van de bekende vriendenteams, de vrouwenelftallen, de jeugdafdeling en de prestatievoetballers op zaterdag. De kantine zal tot laat in de avond geopend zijn. Onderlinge verbondenheid, dwarsverbanden, het kenmerkende IFC-gevoel zijn de sleutelwoorden in deze opzet.
Bron: website IFC

Club Brugge is geïnteresseerd in Abdou Harroui

FC Groningen krijgt internationale concurrentie in de strijd om Abdou Harroui (ex UVS). Ook Club Brugge is geïnteresseerd in de Spartaan, weet RTV Rijnmond-journalist Dennis van Eersel te melden in de talkshow FC Rijnmond.

FC Groningen ondernam afgelopen tevergeefs pogingen om Harroui over te nemen van Sparta en volgt de Jong Oranje-international nog steeds. De regerend landskampioen van België heeft zich nu dus ook in de strijd gemengd. "Er is nog geen concreet bod binnengekomen van Club Brugge. Maar het is wel een club die al geïnformeerd heeft naar hem", aldus Van Eersel.

De 22-jarige Leidenaar speelde zaterdag tegen – uitgerekend – FC Groningen zijn dertiende Eredivisie-duel van het seizoen en was tot dusver goed voor vijf treffers en één assist. Zijn contract loopt nog door tot medio 2022.

Interactieve Tactiekwand

AZ maakt als eerste gebruik van de Tactic Pro! De gloednieuwe interactieve Tactiekwand! Alles zit erop! Touchscreen Tactiekveld, internet, aansluitingen voor je computer!