De Technische Commissie is verheugd te kunnen melden dat Daan van der Zwaan, die eerder aangaf te willen vertrekken van UVS naar RCL, op zijn besluit is teruggekomen.

Hieronder het artikel wat hierover vandaag is verschenen op leidenamateurvoetbal.nl.


Over tien dagen weten we welke spelers volgend seizoen waar spelen. De spelerscarrousel werd regelmatig geplaatst en dat zal zo blijven tot en met 16 juni. Op die datum is alles verwerkt. Ondertussen zijn er hier en daar spelers die weg zouden gaan bij hun club, maar de beslissing werd teruggedraaid. Dat is ook aan de orde voor spits Daan van der Zwaan, die UVS zou inruilen voor RCL. Deze verplaatsing zal geen doorgang vinden.

Van der Zwaan: ,,Ik heb gisteren bij Hein van Heek en Rob Engelse aangegeven dat ik niet meer achter mijn keuze sta om naar RCL te gaan. Ik vind het best moeilijk om op papier te laten zetten. Het is in elk geval een gevoel in mij dat zegt dat ik bij UVS moet blijven. Ik heb er de afgelopen twee jaar onwijs veel plezier gehad ondanks dat ik niet veel/genoeg heb gespeeld op zaterdag. Ik heb werkelijk een soort vriendengroep opgebouwd op de Kikkerpolder en de sfeer is heel goed, er spelen gewoon veel bekenden van mij bij UVS. Mede vanwege deze afgelopen tijd met Corona ben ik ook gaan beseffen wat nou echt belangrijk is. Het is niet dat ik geen plezier zou halen bij RCL, want het zijn leuke gasten en de trainer is top maar toch voel ik mij meer thuis bij UVS. Ik realiseer mijzelf ook heel goed dat ik misschien weer in de situatie terecht kom dat ik niet gelijk een basisplek heb en zal er alles aan doen om te bewijzen dat ik het aan kan. Daarnaast heb ik contact gehad met Bart van der Weijden (aanvoerder van UVS) om dit te bespreken en dat voelde ook goed. Buiten alles om vind ik het een slechte actie van mijzelf natuurlijk. Als je een ‘ja’ hebt gegeven is het helemaal niet netjes om daarvan af te wijken. Dit heb ik gisteren dan ook heel eerlijk tegen Hein en Rob verteld. Ik heb mijn excuses aangeboden. Mijn gevoel heeft me in elk geval uiteindelijk doen besluiten voor mijn kansen te gaan in de Kikkerpolder.”

GisterenStan Spies maakt overstap van Foreholte naar UVS
EergisterenUVS geeft niet thuis tegen Kagia
1 week geledenNabeschouwing HVV vs UVS