Afgelopen weekeinde werd het Zilveren Hutspot toernooi na 70 jaar door UVS in een nieuw jasje gestoken. Vorig jaar kwam dit zilveren kleinood weer boven water nadat het in 1954 met de toenmalige winnaar Xerxes naar Rotterdam verhuisde. Via Michiel Hoogland, eigenaar van het Leidse Winkeltje, kwam de hutspot, in 1950 door meester zilversmid Leendert Marcelis gemaakt, weer in Leidse handen.

Het 450-jarig ontzet van Leiden en de viering van het 110-jarig jubileum van UVS vormde een mooie aanleiding om samen met de 3 october vereeniging en het Leidse Winkeltje het Zilveren Hutspot toernooi in ere te herstellen in de Kikkerpolder.

Dit keer met zeventallen uit de Leidse regio in 2 poules voor 35+ en 45+ spelers. Helaas moest er op het laatste moment door de organisatie nog het nodige geïmproviseerd worden omdat het niet alle ingeschreven clubs lukte om een zevental compleet te maken.

V.l.n.r. Michiel Hoogland (het Leidse Winkeltje), Martine Kortmann, Femke Fisma (PR-commissie 3 October veereniging), Frans Malachowski,  Lucas Riethoven.

Het enthousiasme van de niet meer piepjonge voetballers van Foreholte, Sporting Leiden, RCL en UVS was er niet minder om. Hier en daar met een pijntje bleek toch voortdurend dat er nog voldoende techniek aanwezig was voor een aardig potje voetbal.

Hieronder het fotoverslag. Klik op de foto’s voor een vergroting.

Of het thuisvoordeel nog wat hielp is twijfelachtig, maar UVS kon zich uiteindelijk in beide poules winnaar noemen.

Pim Sloos overhandigt 1e prijs  aan Joeri Onderwater
Pim Sloos overhandigt  Dennis Schoonderwoerd de eerste prijs voor de categorie 45+

Nadat Michiel Hoogland de originele Zilveren Hutspot na 70 jaar weer aan UVS overhandigde, mocht voorzitter Lucas Riethoven onder toeziend oog van de 3 Octobervereeniging de prijzen uitreiken.

v.l.n.r. Michiel Hoogland, Pim Sloos, Lucas Riethoven, Nienke Ledegang, Céleste van Zijp (beiden jubileumcommissie 3 octobervereeniging)

En om helemaal in 3 oktober stemming te komen zorgde Rubberen Henkie en zijn maten als klapstuk voor een onvervalst Leids feestje.

Al met al een geslaagd toernooi en wie weet volgend jaar een nieuwe traditie!

Het Bestuur van UVS

4 dagen geledenWaarom lid worden van UVS?
1 week geledenGordijnatelier De Tovernaald nieuwe sponsor van UVS
1 week geledenToekomstbestendig sportcomplex UVS