Aanstaande zaterdag reist UVS af Benthuizen voor een confrontatie met BSC’68. De mannen van trainer Hage staan voor een stevige uitdaging, want BSC heeft het seizoen met gemengde gevoelens gestart. Na een teleurstellende 2-4 nederlaag tegen Docos, waarbij ze maar liefst zeven spelers misten, toonden ze afgelopen weekend veerkracht door met 0-2 te winnen bij Aarlanderveen. Die overwinning moet zeker niet onderschat worden; het getuigt van karakter en een sterke teamgeest.

BSC’68 is niet zomaar een tegenstander. Vorig seizoen miste de ploeg promotie naar de tweede klasse op het nippertje. Met een identiek aantal punten als de kampioen Koudekerk, maar met een minder doelsaldo, zijn ze vastberaden om dit seizoen beter te presteren. De motivatie is hoog, en dat belooft een pittige strijd.

Aan de andere kant staat UVS, dat afgelopen zaterdag een teleurstellende 1-0 nederlaag leed tegen FC Zoetermeer. Hoewel het veldspel en het balbezit zeker in orde waren, tellen in de competitie enkel de punten. UVS zal snel dat hoofdstuk moeten sluiten en met hernieuwde energie de strijd aangaan in Benthuizen.

De opdracht is helder: UVS moet alles uit de kast halen om de punten mee terug naar Leiden te nemen. Een overwinning zou niet alleen de teamgeest aanwakkeren, maar ook de aansluiting bij de koplopers in de competitie verstevigen. Het seizoen is nog jong, maar de strijd om de bovenste plaatsen is al hevig en iedere wedstrijd telt.

UVS 2 speelt om 14:15 uur uit tegen ARC 2.

6 dagen geledenVoorbeschouwing: Teylingen – UVS
2 weken geledenVoorbeschouwing UVS – Meerburg
4 weken geledenHet Zilveren Hutspot toernooi op 29 september!