Afgelopen zaterdag speelde UVS de laatste competitiewedstrijd uit tegen Olympia in Gouda. Om 14:30 uur gaf scheidsrechter J.C.C. Barrales het startsein voor een duel dat de boeken in zou gaan als een ware thriller.

UVS begon scherp en stond al na drie minuten op voorsprong dankzij een vroege treffer van Axel Pison. De tegenstander kwam echter snel terug: in de 14e minuut bracht een makkelijk gegeven vrije trap Olympia op gelijke hoogte. De rest van de eerste helft bood weinig spektakel, maar dat zou in de tweede helft volledig veranderen.

Tijdens de rust greep trainer John Hage in. Ayoub Bouthari verving Van der Zwaan, Pison en Luuk van der Vlist werden centraal gepositioneerd en Adima kreeg een plek in de spits. Deze aanpassingen hadden direct effect. UVS combineerde naar hartenlust en toonde een vleugje van het sprankelende spel dat eerder in het seizoen te zien was.

Raul Dubbeldeman en Tomas Tavilla wisten binnen vijf minuten na rust te scoren, waarmee UVS op een comfortabele 1-3 voorsprong kwam. Olympia gaf zich echter niet gewonnen en scoorde in de 58ste minuut de aansluitingstreffer. Slechts twee minuten later werd een schot van UVS geblokt, wat leidde tot een vlijmscherpe counter en de 3-3.

UVS herpakte zich snel en in de 64ste minuut scoorde Isi Adima op aangeven van Tim van Dam de 3-4.

Olympia kwam opnieuw terug en trok de stand binnen twee minuten weer gelijk. Maar zes minuten later was het opnieuw Adima die, ditmaal met een prachtige kopbal, de 4-5 maakte. De ingevallen Bouthari had pech met een schot op de lat, maar een mooie combinatie tussen Van der Weijden en Bouthari werd door Pison afgerond, waarmee hij zijn tweede doelpunt van de middag maakte.

Met een uiteindelijke eindstand van 4-6 behaalde UVS een terechte overwinning. Het was een wedstrijd vol hoogtepunten en mooie momenten, wat de Blauw Witte aanhang en de spelers nieuwe hoop geeft voor de toekomst.

Zaterdag 1 juni begint de nacompetitie voor UVS met een uitwedstrijd tegen Wilhelmus. De aftrap is om 14:30 uur. We hopen de positieve lijn door te trekken en zien jullie graag langs de lijn!

Bijzonderheden: Dean Hulters vervangen in de wedstrijdselectie door Benk Driessen, ’45 Bouthari voor Van der Zwaan, ’86 Stan Kleer en Benk Driessen er bij UVS in en Maatoug en Van Dam eruit.

1 week geledenVoorbeschouwing: Teylingen – UVS