Voorafgaand aan de wedstrijd leken alle ingrediënten aanwezig om drie punten toe te voegen aan ons totaal en in de race te blijven met de kopgroep in de tweede klasse. Helaas liep het zaterdag anders en moeten we spreken over een complete off-day van onze mannen onder leiding van trainer John Hage.

Het duel tussen UVS en FC Oudewater eindigde met een 2-3 verlies voor ons, een teleurstelling voor UVS. Gedurende de hele wedstrijd worstelden we om ons spel te vinden, en het is duidelijk dat FC Oudewater de overhand had. Hoewel beide teams vastberadenheid toonden, was het FC Oudewater dat als eerste toesloeg in de 28e minuut en ons verraste met een 0-1 voorsprong.

Ondanks onze inspanningen om terug te vechten, wist FC Oudewater stand te houden en bewees het een sterke tegenstander te zijn. Het was pas in de 34e minuut dat Bart van der Weijden een kans benutte, na een assist van Raul Dubbeldeman, waardoor we gelijk konden trekken naar 1-1, wat het thuispubliek enigszins opvrolijkte.

Het momentum leek even in ons voordeel te zijn toen Mart Spierdijk vlak voor rust nog een doelpunt maakte, ons een 2-1 voorsprong gaf bij de rust.

In de tweede helft zette FC Oudewater echter de aanval in, vastbesloten om terug te komen. Hun inspanningen werden beloond in de 56e minuut toen ze een cruciaal doelpunt scoorden en de score gelijk trokken naar 2-2. Onder toenemende druk wisten ze in de 81e minuut opnieuw te scoren, wat resulteerde in een 2-3 voorsprong.

Ondanks een late wissel die frisse energie in het spel bracht, slaagden we er niet in de doorbraak te forceren die we zo wanhopig nodig hadden. Het werd nog moeilijker toen Van der Weijden in de 77e minuut zijn tweede gele kaart ontving en het veld moest verlaten met een rode kaart, waardoor we met een man minder verder moesten.

Natuurlijk waren er cruciale momenten in de wedstrijd, zoals de gemiste kans van Abdelkarim Maatoug in de 7e minuut en van Raul Dubbeldeman in de 15e minuut. Ook de kans van Maatoug in de 62e minuut die 1:1 met de keeper van FC Oudewater over schoot,en wat te denken van de tweede gele kaart van Bart van der Weijden die eerder in de wedstrijd al een gele kaart voor een lichte overtreding (zeer discutabel) had ontvangen voor de overigens goed leidende scheidsrechter W.H.R. Kooy.

Maar we moeten eerlijk zijn en erkennen dat FC Oudewater verdiend heeft gewonnen. Het was niet ons beste spel, en we moeten harder trainen en meer passie en inzet tonen in de komende wedstrijden. Geen enkele overwinning komt vanzelf, en we moeten blijven werken om onze doelen te bereiken. We kunnen van alles willen maar hier begint het mee!