Het kabinet heeft woensdagavond 6 mei hoop geboden aan iedereen die gebukt gaat ons de coronaregels. Ook voor voetballers. Waar er al wat ruimte was om met de jeugd weer te gaan trainen, mogen vanaf 11 mei ook spelers boven de 18 jaar de velden op. Nog wel onder strikte voorwaarden, maar er kan weer worden gevoetbald door deze groep.

Het bestuur kan zich voorstellen dat ook ook deze nieuwe leeftijdsgroep staat te popelen om weer te mogen voetballen. Toch vragen we nog even om geduld omdat we nog in afwachting zijn van de nadere uitwerking van de regels door het kabinet, de KNVB en de gemeente Leiden. Als die verdere uitwerkingen bekend zijn zal er daarna ook nog moeten worden gekeken hoe we het voetballen voor die groep praktisch kunnen gaan invullen. Denk hierbij aan het aanpassen van het trainingsschema, het mogelijk aanpassen de looprichtingen en het informeren van alle leden en gemeente hierover. Zoals we de afgelopen periode hebben gezien een fikse klus. Dat gaat uiteraard weer lukken, maar nog even geduld om dit allemaal in goede banen te kunnen leiden, want de voorwaarden om weer te mogen voetballen blijven natuurlijk uitdagend.

De KNVB meldt over bovenstaande:

‘Het kabinet heeft op de persconferentie een aantal coronamaatregelen versoepeld. Voor het voetbal betekent dit:

  • Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden (voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen). Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.
  • De verwachting is dat vanaf 1 september ook binnensporten zoals zaalvoetbal weer mogelijk zijn.
  • Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt voor het amateur- én betaald voetbal.
  • Verenigingskantines kunnen naar verwachting open vanaf 1 september.

De komende tijd zal het kabinet details verder uitwerken. De KNVB zal zo snel mogelijk de net aangekondigde maatregelen bestuderen, intern en met NOC*NSF en het ministerie van VWS bespreken en de verenigingen en voetballers nader informeren. Zie ook Samen Vooruit, voor meer informatie over het opstarten van verenigingsvoetbal’.

1 week geledenUVS Sportdag 2024
2 weken geledenJeugdcommissie zoekt enthousiaste ouders
3 weken geledenOranje kijken bij UVS groot succes