In de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen ging UVS op bezoek bij Wilhelmus in Voorburg, en dat werd een duel met twee gezichten. Waar de ploeg uit Leiden oppermachtig begon, zakte het naarmate de wedstrijd vorderde wat weg, maar stelde het uiteindelijk orde op zaken met een klinkende 2-4 overwinning.

Al vroeg in de wedstrijd werd UVS echter opgeschrikt door blessureleed. Jhudamier Marchena, die zijn debuut zou maken onder de lat, raakte tijdens de warming-up geblesseerd aan zijn hand en moest naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Dat bracht een onverwachte wissel met zich mee, maar desondanks nam UVS vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief.

De ploeg van trainer John Hage legde Wilhelmus het vuur aan de schenen met een agressieve pressie en snelle omschakelingen. Kansen stapelden zich op, maar het vizier stond nog niet scherp. Zoals Hage na afloop ook aangaf: “Met wat meer nauwkeurigheid en minder egoïsme hadden we bij rust al op 1-5 moeten staan.”

Toch viel de openingstreffer uiteindelijk in de 28e minuut. Randy Wolters, de ervaren vleugelspeler, kapte vanaf rechts naar binnen en haalde verwoestend uit van een meter of 18: 0-1. Een heerlijk doelpunt, maar helaas moest Wolters niet veel later uit voorzorg het veld verlaten met een lichte hamstringblessure. Dit was het startsein voor een mindere fase van UVS, waarin Wilhelmus in een zeldzame tegenstoot zelfs op 1-1 kwam.

Na rust was het echter Boukhidous-time. Soufian Boukhidous, nieuwkomer bij UVS, liet zien waarom hij een aanwinst is. Met drie treffers, waaronder een prachtige afstandsknal van zeker 35 meter over de verbouwereerde keeper, besliste hij het duel in het voordeel van de bezoekers. Ook Wilhelmus deed nog iets terug met een fraaie treffer, maar UVS controleerde het slot en stapte met een overtuigende 2-4 van het veld.

Hage bleef echter kritisch: “We weten wat er nog beter moet. De tweede helft was beter, maar we hebben nog werk te doen voordat de competitie start.”

UVS 2 ontsnapt tegen ARC 3 in doelpuntrijke strijd

Ook UVS 2 wist een overwinning te boeken in het kader van de KNVB-districtsbeker, al ging het allesbehalve gemakkelijk. Tegen ARC 3 werd het een wedstrijd met twee gezichten, waarin UVS in de eerste helft het betere van het spel had, maar na rust alsnog in de problemen kwam.

De eerste helft kende een dominant UVS, dat via verzorgd spel op een 2-0 voorsprong kwam. Grote kansen werden echter ook onbenut gelaten, wat de ploeg later duur kwam te staan. In de tweede helft zakte het niveau van UVS weg, en ARC, dat beschikte over spelers met ervaring op een hoger niveau, rook bloed. Via spaarzame, maar goed uitgespeelde aanvallen knokte ARC zich terug in de wedstrijd en kwam het op 2-2.

UVS herpakte zich echter net op tijd. In de laatste minuten trok het fel ten aanval en wist alsnog de winnende 3-2 te scoren, waarmee de zege veilig werd gesteld. Een belangrijke, maar zwaarbevochten overwinning voor UVS 2, dat hiermee de volgende ronde van de districtsbeker binnen handbereik heeft.

Beide teams van UVS kunnen terugkijken op een leerzame bekermiddag, maar weten ook dat er nog stappen gezet moeten worden richting de start van de competitie. Zaterdag wacht voor UVS 1 de laatste test tegen ROAC.

GisterenUVS – Aarlanderveen: Seizoensopening vol verwachting