Op een zonnige middag in de Kikkerpolder heeft UVS de eerste competitiewedstrijd met een 3-0 overwinning op sv Aarlanderveen afgesloten, dat overigens een prima partij speelde. De zege kwam echter pas in de slotfase tot stand, na een moeizame wedstrijd waarin UVS lange tijd niet op volle kracht leek te draaien. Trainer John Hage koos ervoor om enkele sterkhouders uit voorzorg op de bank te houden en ontbraken Van der Weijden, Cuvelier en Spierdijk om verschillende redenen.

Het duel begon met slordig spel aan beide kanten. Al in de 19e minuut kreeg Aarlanderveen een uitgelezen kans om de score te openen, toen scheidsrechter Meijvogel – die later vaker het middelpunt van discussie zou zijn – een gemakkelijk gegeven strafschop toekende. Doelman Prins keerde de inzet echter koelbloedig en hield UVS op de been.

UVS probeerde daarna met enkele snelle aanvallen het spel te domineren, maar overtuigen deed het niet. In de 16e minuut brak Adima door, maar zijn schot werd uitstekend gepareerd door doelman Daniel Furtak. Het was een voorbode van een aantal kansen die zouden volgen, zonder dat het gewenste resultaat werd bereikt.

In de 29ste minuut werd Maatoug onderuitgehaald door doelman Furtak, terwijl hij al vallend nog probeerde de bal in het doel te werken. Zijn poging eindigde op de paal en de bal rolde achter. Scheidsrechter Meijvogel besloot echter om geen strafschop te geven, tot teleurstelling van UVS.

Enkele minuten later, in de 32e minuut, trok een verdediger van Aarlanderveen aan de noodrem bij een doorbraak van Adima. Waar het thuispubliek een rode kaart verwachtte, gaf de scheidsrechter slechts een corner. De bal was overigens via het been van Adima over de achterlijn gegaan. Hoewel deze beslissingen discussie opriepen, floot Meijvogel verder een uitstekende wedstrijd en liet hij zien waarom hij als een talentvolle scheidsrechter geldt.

Na rust bleef het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Aarlanderveen kreeg in de 51e minuut een grote kans, maar de scherpte ontbrak. UVS-doelman Prins moest vervolgens handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. UVS leek gespannen en kreeg pas in de slotfase grip op de wedstrijd.

In de 80ste minuut viel de bevrijdende treffer: Van Kempen haalde hard uit en zette UVS op een 1-0 voorsprong.

In de 83ste minuut kwam Spies voor Wolters, net in het veld, gaf hij direct een prachtige voorzet op Boukhidous, die de bal net over kopte. UVS rook bloed en binnen enkele minuten stonden ook de 2-0 en 3-0 op het scorebord. Eerst was het Adima op aangeven van Boukhidous die scoorde, waarna Boukhidous zelf de eindstand bepaalde met een doelpunt op aangeven van Maatoug.

Met deze zwaarbevochten, maar uiteindelijk verdiende driepunter op zak, kan UVS vol vertrouwen uitkijken naar de uitwedstrijd tegen FC Zoetermeer. Hoewel de ploeg nog zoekende is naar haar beste vorm, is een goede start van het seizoen gemaakt.