Op een zonovergoten sportpark de Kikkerpolder stond vandaag de allesbeslissende clash tussen UVS JO14-1 en ARC JO14-1 op het programma. Een duel dat op voorhand bol stond van de spanning, want voor de mannen van hoofdtrainer Anass Lehsseini was de opdracht helder: winst zou toegang geven tot de volgende fase van het bekertoernooi. Maar dat liep anders.

Eerste helft: ARC oppermachtig, UVS spartelt tegen

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat UVS de zenuwen maar moeilijk in bedwang kon houden. De ploeg begon afwachtend en liet ARC het spel maken. Dat resulteerde al snel in de eerste tegenvaller: een ongelukkige inschattingsfout van doelman Aram Disseldorp leidde na tien minuten tot de 0-1 voor de bezoekers. ARC rook bloed en zette door. Vijf minuten later stond de 0-2 al op het scorebord na een vlijmscherpe aanval die de UVS-defensie volledig verraste.

Het werd stil langs de kant van UVS, maar één speler weigerde te buigen: Imraan Oulgout. Met een knappe individuele actie bracht hij in de 25e minuut de spanning terug in de wedstrijd. De 1-2 gaf UVS nieuw leven. De thuisploeg kreeg zelfs nog enkele kansen om op gelijke hoogte te komen, maar zowel Casper Blije als Ali al Halabi misten één-op-één met de keeper. Met een 1-2 stand gingen de ploegen rusten.

Tweede helft: veerkracht tevergeefs

Wat Lehsseini zijn ploeg in de rust heeft meegegeven, is niet bekend, maar de reactie van UVS was er een om van te smullen. In de tweede helft zetten de jongens vanaf de aftrap vol druk op ARC. Dit resulteerde al snel in kansen voor Al Halabi en Van Dijk, maar de afronding liet te wensen over. En zoals zo vaak in het voetbal viel de goal aan de andere kant. Na een corner, die nog twee keer werd gepareerd door Disseldorp, wist ARC de voorsprong uit te breiden naar 1-3.

Ondanks de dreun bleef UVS knokken. De invaller Muaaz Almashour bracht direct nieuwe energie en forceerde een penalty. Al Halabi bleef koel vanaf elf meter en schoot de 2-3 binnen. Met nog tien minuten op de klok was er weer hoop op een comeback. UVS ging vol voor de gelijkmaker, maar de afronding bleef een probleem. ARC hield stand en trok de overwinning over de streep.

Blik op de toekomst: promotie de nieuwe uitdaging

ARC viert het kampioenschap, en terecht. Namens UVS willen we hen feliciteren met hun verdiende overwinning. Voor de mannen van Lehsseini rest er niets anders dan deze nederlaag snel van zich af te schudden. Hoewel het doel van vandaag niet is bereikt, is er geen reden tot paniek. Met opgeheven hoofd kunnen ze zich richten op de promotiepoule, waar ze alsnog kunnen strijden voor een plek in de vijfde divisie.

“Vallen, huilen en weer doorgaan.” UVS JO14-1 heeft genoeg veerkracht laten zien om zich op te maken voor een spannend vervolg van het seizoen.

VandaagPlay2Improve Voetbaldagen op 28 en 29 oktober
1 week geledenDe Grote Clubactie gaat starten: win mooie prijzen!
1 week geledenUVS JO14-1 doet wat het moet doen en maakt zich op voor kampioenswedstrijd