Zaterdagochtend was het opnieuw een cruciaal duel op Sportpark De Kikkerpolder. UVS JO14-1 nam het op tegen Rijnsburgse Boys JO14-1. De opdracht was helder voor de ploeg van hoofdtrainer Anass Lehsseini: drie punten pakken en zicht houden op het kampioenschap.

Voorafgaand aan het duel was er nog tijd voor een korte bespreking en een teamfoto, verzorgd door Jack Wolters Sportfotografie. Maar zodra de wedstrijd begon, stond er meteen spanning op de ketel.

Onrustig begin, maar Bleijie breekt de ban

De eerste helft begon stroef voor UVS. Rijnsburgse Boys had in de openingsfase het betere van het spel, wat bijna resulteerde in een vroege tegentreffer. Een schot op de lat na tien minuten was het signaal voor UVS om wakker te worden. Langzaam maar zeker begon de ploeg beter in de wedstrijd te komen.

Na een kwartier spelen werd de druk van UVS beloond toen Ali al Halabi zich in het strafschopgebied knap vrijspeelde en zijn schot via de hand van een verdediger geblokkeerd zag worden. De scheidsrechter twijfelde geen moment: penalty! Casper Bleijie nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal onberispelijk in de kruising, 1-0.

Met de voorsprong op zak speelde UVS met meer zelfvertrouwen. Een aantal kansen volgden, maar het was opnieuw Bleijie die na voorbereidend werk van Muaaz Almashour de 2-0 binnen schoot. De rust kwam op een goed moment voor UVS, dat de controle leek te hebben.

Spanning terug na slordigheden

Na de pauze ging UVS op zoek naar een derde treffer, maar de tweede helft begon niet zoals gehoopt. Een fout achterin gaf Rijnsburgse Boys de kans om de aansluitingstreffer te maken: 2-1. Het gaf de tegenstander hoop, en nog geen tien minuten later was het opnieuw raak. Een slecht weggewerkte corner werd vanaf de rand van het strafschopgebied in het net geschoten, 2-2.

Met nog een kwartier te spelen moest UVS zich herpakken. Ondanks de tegenslagen bleef de ploeg van Lehsseini geloven in een goede afloop. Kansen van onder meer Imraan Oulgout en Lindo van Dijk vonden echter geen doorgang, mede door goed keeperswerk en een paar keer de paal.

Van Dijk en Bleijie beslissen het duel

Uiteindelijk was het Ali al Halabi die het verschil maakte met een knappe actie. Zijn schot werd nog gekeerd, maar in de rebound was het Lindo van Dijk die attent reageerde en de bal binnen schoof: 3-2. De ontlading was groot, maar UVS was nog niet klaar.

In de slotfase gooide invaller Adam Mgharbi met een prachtige steekpass de deur definitief dicht. Hij vond opnieuw Bleijie, die met een koele afronding zijn hattrick completeerde en de 4-2 op het bord zette.

Het laatste fluitsignaal klonk en de vreugde bij UVS was groot. Een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning brengt de ploeg in de perfecte positie voor de kampioenswedstrijd volgende week tegen ARC. Bij winst kunnen de mannen van Lehsseini de titel in de eerste fase veiligstellen.

Volgende week staat de aftrap gepland om 10:30 uur op sportpark de Kikkerpolder. Kom de jongens steunen in deze beslissende wedstrijd!

Opstelling UVS:
Aram, Zana, Mace (Jacob), Timme, Adam Maatoug, Ali (Adam Mgharbi), Pedro, Casper, Imraan, Lindo (Tijn), Muaaz (Jetze)

Fotoverslag: Jack Wolters Sportfotografie

VandaagPlay2Improve Voetbaldagen op 28 en 29 oktober
EergisterenUVS JO14-1 grijpt naast titel, maar kan zich opmaken voor promotiepoule
1 week geledenDe Grote Clubactie gaat starten: win mooie prijzen!