In de eerste wedstrijd in poule D vermaakten UVS en de reserves van Ter Leede 2 het aanwezige publiek. Beide ploegen speelden, zoals vrijwel altijd, verzorgd voetbal en maakten er een open pot van. UVS won uiteindelijk met 2-1 na een 1-0 voorsprong halverwege.

Al na drie minuten kregen de Sassenheimers een opgelegde kans. Thijs van der Put, bij vlagen sterk acterend, vond het hoofd van verdediger Onno Loeliger, maar zijn inzet ging van dichtbij over het doel van Delano Kloos. Na een kwartier kreeg UVS een honderd procent kans. Het voorbereidende werk van Bart van der Weijden kon net niet helemaal op waarde worden geschat door Enrico Geus. De aanvaller speelde verder wel een sterke wedstrijd en lijkt ondertussen klaar voor het grote werk bij de blauw-witten.

De ex-speler van Stompwijk’92 had even na de eerste grote Leidse kans een prima actie in huis, maar had dit keer de pech dat de paal succes voor hem in de weg stond. Het tweede wapenfeit voor de oranje-gelen kwam van de voet van Luc de Kruijs, die een heerlijk schot loste. De 0-1 kwam echter niet op het scorebord te staan. Van der Put stuitte vervolgens op Kloos en zo was het vanaf het begin tot aan de rust levendig van twee kanten. Ook in de slotfase van het eerste bedrijf kwamen er namelijk nog kansen. Martijn Wooter zag een inzet worden gekeerd door weer Kloos, maar aan de andere kant was het wel raak. Van der Weijden speelde op tijd Jim Brugman aan die middels zijn loopactie voor de neus verscheen van Clé Vos de Mooij. De spits bleef kalm en rondde keurig af.

Na de pauze bleef de tweestrijd vermakelijk en bleef lang onzeker welke ploeg zou gaan winnen. Eerst leek De Kruijs de 1-1 aan te tekenen met een prima schot van afstand, maar Kloos passeer je niet makkelijk. De inzet werd fraai over de lat gedirigeerd. Na ruim een uur kwam de thuisploeg op 2-0. De ingevallen Daan van der Zwaan stak Geus weg en hij liet zich de kans dit keer niet ontnemen.

Ter Leede gaf zich nog niet gewonnen en het scheelde weinig of De Kruijs had Noah Marti bediend voor de aansluitingstreffer. Die kwam er alsnog na balverlies aan Leidse zijde. Van der Put vond de ingevallen Joël van der Graaf en nu was de doelman van de tweedeklasser wel kansloos.

De tussenstand leverde ook nog eens een boeiend slotkwartier op, waarin beide ploegen dicht bij een treffer kwamen. De eindpass was echter te vaak net niet goed en daardoor kwam er geen verandering meer in de score. UVS won dus met enige moeite, maar de formatie van Riny Blankenspoor hoefde zich allerminst te schamen. Het vertoonde spel was van beide kanten zeer positief te noemen en dat is ook veel waard in dit toernooi.

Beide ploegen komen nog uit tegen een combinatieteam van VVSB. De nummer 1 plaatst zich voor de laatste zestien en de vier beste nummers twee komen daar nog bij. Enige smet op de avond was overigens het uitvallen van Thom de Vries. De aanvaller werd na rust gebracht, maar moest na amper drie minuten alweer het veld verlaten vanwege hamstringproblematiek. Sterkte, Thom!

Basisopstelling UVS: Kloos, De Roy van Zuijderwijn, Verlaan, Pison, Van Kempen, Leugering, Van Vliet, Van der Weijden, Geus, Brugman, Tavilla.

Basisopstelling Ter Leede 2: Vos de Mooij, Zirar, Loeliger, Kroon, Wooter, Van Aken, De Kruijs, Van Biezen, Van der Put, Marti, Sandbergen.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl

2 weken geledenTopscorerslijst allertijden UVS 1
4 weken geledenSelectie UVS 24/25
1 maand geledenSoufiane Boukhidous van LFC naar UVS