Waar kan je beter voetbalfilms kijken dan op het voetbalveld? Deze zomer komen het Leiden International Film Festival en Bioscopen Leiden langs met de openluchtbioscoop op UVS. Kijk op 6 augustus mee naar een spectaculaire film over Diego Maradona, of op 7 augustus naar de meeslepende film Next Goal Wins, over het slechtste voetbalelftal ter wereld.

Reguliere tickets zijn €7,50 en tickets met de Cinevillepas zijn €0,-. Je krijgt een koptelefoon op voor het geluid van de film. De films starten als de zon ondergaat, rond 22.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.liff.nl/summer-friends

Vrijdag 6 augustus – Diego Maradona
Biografie over één van de grootste voetballers die de wereld ooit gekend heeft, de Argentijn Diego Armando Maradona. Door middel van onder meer 500 uur aan nooit eerder vertoond filmmateriaal krijgt de kijker een beeld van deze topvoetballer en Argentijnse volksheld. Geregisseerd door Asif Kapadia, die eerder furore maakte met de documentaires Amy en Senna.

Zaterdag 7 augustus – Next Goal Wins
Toen het nationale elftal van Samoa ’s werelds ergste nederlaag ooit leed tegen Australië (31-0), belandde de kleine eilanden op de laatste plaats van de FIFA-wereldranglijst en werden ze bekend als ’s werelds slechtste team. Ondanks het feit dat ze al meer dan 10 jaar geen officiële wedstrijd hebben gewonnen wordt het team bijeengehouden door hun pure liefde voor voetbal, hun diepe geloof en hun trots. Met de hulp van een excentrieke nieuwe coach, de Nederlander Thomas Rongen, bereiden ze zich voor op het volgende WK.

1 maand geledenCONTRACT MET HOOFDSPONSOR HORESCA HORECAVO OPENGEBROKEN
2 maanden geledenKledingplan jeugdleden UVS
2 maanden geledenVersoepelingen buitensport vanaf 19 mei